Bir Milyon Öğretmenin Atanması Mümkün mü?

Bir Milyon Öğretmenin Atanması Mümkün mü?

İktidar ile muhalefet arasındaki tartışma konularından birisi de öğretmen ataması.

İktidar ile muhalefet arasındaki tartışma konularından birisi de öğretmen ataması. İktidar, atama bekleyen öğretmenlere, bir türlü müjde veremiyor, muhalefet de kesenin ağzını hepten açtı! Bir milyon öğretmen sözü verdi!


2017 KPSS ile alınan atanan öğretmen yok. Mülakat sonuçları hala açıklanmadı. 40 bin atama isteyen öğretmenlerin sesine ise kulak veren yok.

İşte böylesi bir ortamda bir milyon öğretmen atamasından söz ediliyor ki, ciddiye almamak mümkün değil.

Peki bu mümkün mü?

Gelin önce, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı bir televizyon programında, 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama isteyen bir öğretmene "Onları Kılıçdaroğlu yapar size." dediğinin hatırlatılması üzerine, söylediklerine bir göz atalım:
"Arada bir Allah doğruları söyletiyor. Evet onları ben atayacağım. Atama bekleyen öğretmen kavramını kaldıracağız. Atama bekleyen çok sayıda öğretmenimiz var. Erdoğan, bizim eğitim programımızı bilmediği için ne söyleyeceğini bilmiyor. Birinci etapta 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen atanacak. Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen uygulamasına da son vereceğiz. Milli eğitim politikalarını yeniden şekillendirmeyi düşünüyoruz." 

Kılıçdaroğlu, ayrıca, taşımalı eğitimi ve birleştirilmiş sınıf uygulamasını tamamen kaldıracaklarını, nerede bir öğrenci varsa, orada öğretmen ve okul olacağını, çocuğun bütün eğitim harcamalarının kamu tarafından karşılanacağını söyledi...

Eminiz ki, bir hesap kitap yapılmıştır. Özellikle de, bu kadro konusunda çok ketum olan Maliye Bakanlığı, bu işe ne der bilmiyoruz. 
Ama öğretmen atama sisteminin bir düzene konulması, arz ile talep arasındaki bir dengenin kurulması, yani hemen her alanda olduğu gibi eğitimde de insan gücü planlamasının yapılması, çok yerinde olur!..

Köy okullarının yeniden açılıyor olması da çok sevindirici ama önce köylerde yaşamın yeniden canlanması için önce ekonomik tedbirlerin alınması ve tıpkı Köy Enstitüleri modelinde olduğu gibi sınavlara değil, yaşama dönük bir eğitimin kurgulanması gerekir.

Eğitimin ve öğrencilerin, seçimden seçime de olsa, siyasetin gündemine girmesi çok hoş. 
Umarız, kalıcı olur, umarız verilen sözler yerine getirilir!..

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.