BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİ HAK ARAYIŞINA DEVAM EDİYOR

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİ HAK ARAYIŞINA DEVAM EDİYOR

Biyoloji öğretmenlerinin hak arayışı sürüyor.

 Eylül ataması öncesindeki süreçte bir çok platformda en ufak bir huzursuzluk meydana getirmeden hak arayışını sürdüren biyoloji öğretmenleri olarak Şubat atamasında yapılacak 15.000 öğretmen ataması haberini Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’ndan aldığımız andan itibaren hak arayışımıza hız kesmeden devam ettik ve yasal olarak bütün yolları zorladık, bakanlık yetkilileri ile görüşmeler ayarlayarak temsilcilerimizi görüşmelere gönderdik.  Sayın Hamza AYDOĞDU ile görüşmemizde ise kendilerini alanımızla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları içeren analiz ve talep dosyamızı teslim ettik. Ayrıca biz Biyoloji Öğretmenleri müsteşarımıza birde mektup yazdık. Mektubumuzu kamuoyu ile de paylaşmak istedik.

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİNİN MÜSTEŞARA MEKTUBU

“Bizler uzun zamandır çeşitli etkinliklerle birlikte seslerimizi duyurmaya çalışan Biyoloji Öğretmenleriyiz. Bizler bu kutsal mesleğe gönül bağı ile bağlı olan öğretmenleriz. Alanımızı gönülden tercih etmiş ve bu alanı geleceğimizi aydınlatacak olan öğrenci kardeşlerimize en iyi şekilde anlatabilmek, bakanlığımızın belirlemiş olduğu kazanımları her bir öğrencimize titizlikle kazandırmak amacıyla eğitim-öğretim görmüş biyoloji öğretmenleriyiz.                                                        
Bu seviyeye ulaşabilmek için her bir arkadaşımız birçok sınavdan geçti. Vizeler, finaller, eğitim sınavları, alan sınavları, genel kültür, genel yetenek… Bildiğiniz üzere bizlerin büyük çoğunluğu da karşısına çıkartılan bu meşakkatli engelleri başarı ile geçti. Başarı kıstasımızın birçok sebebi olmakla birlikte bir önemli sebebi de biz lise branşlarından çok daha düşük puanlar almış öğretmenlerimizin atamasının bize oranla çok daha fazla yapılmış olmasıdır.  

Bildiğiniz üzere Eylül ayında öğretmen atamalarını bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi. Yapılan atamadaki kontenjan dağılımları dikkatle incelendiğinde yani oranların matematiksel hesabı yapıldığında, sözü edilen adaletli dağılımı göstermediği kanaatindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki geçmiş dönemlerde dahi alan değişikliği, ücretli öğretmenlik ve bunun gibi haksız uygulamalar ile biz Biyoloji alanının hakkı apaçık yenmiştir. Son atamada okullarımızın resmi Biyoloji Öğretmeni ihtiyacı 3800 küsürlerde seyretmesine rağmen milli eğitim bakanlığımız biz Biyoloji Öğretmenlerine yalnızca 969 kontenjan vermiştir. Bu kontenjan bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Eylül atamasından sonra bizlerde sosyal medyada hiçbir şekilde hakaret ve anarşik söylemlere girmeden sesimizi duyurmaya çalıştık. Öğretmenler günü geldiğinde Sayın Başbakanımız tarafından müjdelenen 15 bin öğretmen atamasını duyunca ümitlendik ve adalet arayışımızı bir seviye daha arttırarak sizlere bu mektubu yazma kararı aldık.  Tabi ki biz branş öğretmenleri olarak Şubat ayında gerçekleştirilecek olan 15 bin öğretmen atamasını yetersiz görmekteyiz.

Diğer branş öğretmenlerimizle Şubattan sonra bir öğretmen ataması daha olması için mücadelemize devam edeceğiz. Bizler en azından açık sayımız, kurumlarımızın bizlere olan resmi ihtiyaçları doğrultusunda bu Şubat atamasında olabildiğince yüksek bir kontenjan bekliyoruz. Bu talebimizin gerçekleşebilmesi biz biyoloji öğretmenlerinin en büyük beklentisidir.  Ülkemizin genç fidanlarının, çoğu zaman branşında uzman olmayan ve hatta öğretmen dahi olmayan kişilere teslim edildiği ücretli öğretmenlik sistemi bugün çocuklarımız için kayıp bir eğitimdir. Hayvan yetiştiricisinin, şarap üreticisi mezununun, muhasebe mezununun , iktisatçının, maliyecinin hatta lise mezunlarının çeşitli branşlarda öğretmenlik yaptığı bir ortamdan çocuklarımız ne kadar sağlıklı eğitim alabilir var olan eğitimden ne kadar faydalanabilir? Biliyorsunuz ki bakanlığınızın daha çözmesi gereken onlarca sorun bulunmaktadır. Elbette güzel şeylere ulaşmak için zaman geçmesi gereklidir. Bizlerde her şeyin ani olarak gerçekleşmesini beklemedik. Yıllarca bekledik. Hala bekliyoruz. Çok zor şartlar altında hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Yapılacak 15 bin öğretmen atamasında artık mutlu olmak istiyoruz.
Biz Biyoloji eğitimcileri, fedakar olmaya, cesur olmaya, hizmet etmeye hazırız. Bunun için gerekli eğitimleri aldık istenilen sınavı verdik, şimdi sizden müjdemizi bekliyoruz.”

ÖZÜR ATAMALARI İÇİN AYRILAN KONTENJANLAR HAKLILIĞIMIZI GÖSTERİYOR

Biliniyor ki özür atamaları için ayrılan kontenjanlar öğretmen atamaları için ayılan açık sayısı ile paraleldir. Bu durum ilk atamada da karşımıza çıktı. Bir çok haber sitesinde biyoloji için açık sayısı az yazılsa da bizler pes etmedik ve açık sayımız olan 3800 için mücadelemizi devam ettirdik. Bu açık sayısına karşı atama sayımızın 969 olması ise bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Branşımızın açık sayısına bakılırsa verilen bu kontenjanın ne kadar yetersiz olduğu ortadadır. 

Şubat ataması kontenjanları yayınlanmadan önce verilen özür ataması için ayrılan kontenjanlara bakıldığında ise branşımıza verilen kontenjanın 3258 olduğu görülmektedir. Bu durum gösteriyor ki biyoloji öğretmenlerine duyulan ihtiyacın çok az bir kısmı kapatılabilmiş ve mevcut biyoloji öğretmeni sayısı yetersizliği devam etmektedir. 

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİ NORM FAZLASI DEĞİL

Branşımızda yıllarca çok az sayılarda ve komik sayılarda atamalar yapılmış ve öğretmen alımı gerçekleştirmemiştir. Yapılan alan değişiklikleri ve ücretli öğretmenlik uygulaması ile açık giderilmeye çalışılsa da nu etkisiz olmuştur. Bu nedenlerden dolayı norm fazlası sayılarına bakıldığında branşımız olan biyoloji öğretmenliğinin en alt sıralarda olduğu ortadadır.  Norm fazlası öğretmenimizin çok düşük olması bizim için ayrılan kontenjanın yüksek olmasını gerektirmektedir. 3258kontenjanlık biyoloji öğretmenliği ihtiyacı en kısa sürede giderilmelidir.

İLK ATAMADA ” 969 ” ATAMA ŞUBATTA EN AZ “ 969 ”

Bir çok platformda ısrarla branşımızın önü kesilmek istense de biz biyoloji öğretmenleri kendi araştırmalarımızı somut olarak elde ediyor ve taleplerimizi buna göre yöneltiyoruz. Biyoloji Öğretmenliği için ilk atamada ihtiyaç sayısı 3800 idi yapılan atama sayısı 969 oldu. Bu atamada branşımızın açık sayısı 3300 dolaylarındadır ve ilk atamada giderilmeyen mağduriyet giderilmeli ve verilen kontenjandan daha yüksek sayıda bir kontenjan branşımıza verilmelidir.

50 BARAJI İSTEĞİMİZİ DESTEKLİYOR

İlk atamadan sonra kapan boş bazı kontenjanların doldurulması için yapılan atamada belli branşlara yapılan atamalarla birlikte bu branşlarda puan neredeyse 50 ‘ye yaklaştı. Şubat atamasında ilk atamada yüksek sayıda alıp 50 sınırına dayanan bu bölümlerin yüksek kontenjanlar alıp atanması mümkün olmayacaktır. Bu durumda bizim branşımıza ayrılacak kontenjanın yüksek olmasını destekler niteliktedir. 

AKİM, BİMER, TBMM DİLEKÇE KOMİSYONUNA BAŞVURULAR

Bir kangren haline gelen öğretmen atamalarının en fazla eziyet çeken branşlarından biride hiç şüphesiz biz biyoloji öğretmenleridir. Bizler her platformda buna dikkat çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her akşam twitter etkinleri ile yetkili kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. AKİM,BİMER’e yazılar yazıyoruz. Dilekçe komisyonuna branşımızın mağdur edildiğine dair de dilekçemizi verdik. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ve gereğinin yapılmasını yetkilerden talep ediyor yüksek kontenjanları dört gözle bekliyoruz.  


Herkesten mücadelemiz için yanımızda olmasını istiyoruz. Gelin bizimle birlikte sizde biyoloji öğretmenlerinin haklı arayışına katılın.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE EN FAZLA HAKKI YENEN BÖLÜM

Eğitimimizde uygulanan alan değişikliği ile birlikte bir çok branç mağdur edilmiştir. Bu branşlara bakıldığında başı çekenin biyoloji öğretmenliği branşı olduğu ortadadır. Alanımıza yapılan son değişiklikle 642 sınıf öğretmeni biyoloji öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Alan değişikliği yapan bu bölümler halihazırda yüksek kontenjanlar alarak atanan bölümlerdir. Bu bölümlerin yapmış olduğu değişiklikler ele alınıp şubatta yapılacak kontenjan belirlemesinde bu da göze alınmalı ve biz biyoloji öğretmenlerine yüksek bir kontenjan verilmelidir.

Mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.