Bu Alandaki Öğretmen İhtiyacı Ve Atamaları Artıyor

Bu Alandaki Öğretmen İhtiyacı Ve Atamaları Artıyor

Merakla beklenen Kodlama Eğitimi, müfredata ekleniyor. Eğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kodlama dersi Türkiye'de de özenli bir şekilde yeni nesillere aktarılmaya çalışılacaksa, çok sayıda bilişim öğretmenine ihtiyaç olacak. Bilişim Öğretmenleri ise kendi üzerine düşen görevi yaptılar ve sosyal medya üzerinden gruplar halinde, yeni nesillere nasıl etkili olabiliriz diye çalışmalar yaptılar. Atama bekleyen bilişim öğretmenleri, günlük hayatlarının büyük bölümünü kodlama eğitimini yeni nesillere öğretirken en faydalı olacak sistem üzerinde çalışıyorlar. Bunu, sosyal medya üzerinde yaptıkları fikir alışverişi ve paylaşımları ile gösteriyorlar...

Merakla beklenen Kodlama Eğitimi, müfredata ekleniyor. Eğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kodlama dersi Türkiye'de de özenli bir şekilde yeni nesillere aktarılmaya çalışılacaksa, çok sayıda bilişim öğretmenine ihtiyaç olacak. Bilişim Öğretmenleri ise kendi üzerine düşen görevi yaptılar ve sosyal medya üzerinden gruplar halinde, yeni nesillere nasıl etkili olabiliriz diye çalışmalar yaptılar. Atama bekleyen bilişim öğretmenleri, günlük hayatlarının büyük bölümünü kodlama eğitimini yeni nesillere öğretirken en faydalı olacak sistem üzerinde çalışıyorlar. Bunu, sosyal medya üzerinde yaptıkları fikir alışverişi ve paylaşımları ile gösteriyorlar..
.


 


Bakan Fikri Işık Sözlerine Devam Etti:


Bakan Fikri Işık konu ile ilgili Sosyal Medya hesabından gerekenleri söyledi: Milli Eğitim Bakanlığımız, önerilerimizi de dikkate alarak, Kodlama eğitimini müfredata eklemek için çalışma başlattı diyen Bakan Fikri Işık, bir link verdi..

Kodlama Eğitimi, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Müfredatına Ekleniyor

Genel Müdürlüğümüz, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile ortak bir çalışma başlattı.  Çalışma; 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “bilişim teknolojileri ve yazılım dersi”nin içeriğinin güncellenmesini kapsıyor.
“Kodlama Eğitiminin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin Programına Eklenmesi” konulu ilk toplantı, 8 Mart 2016 Salı günü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Fatih Projesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya, YEĞİTEK tarafından oluşturulan çalışma gurubundan Sistem Yönetimi Daire Başkanı Dr. Yakup YÜKSEL, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yasemin GÜLBAHAR ve Yrd. Doç. Dr. Filiz KALELİOĞLU, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erdat ÇATALOĞLU ve Dr. Armağan ATEŞ KAN, Bahçeşehir Üniversitesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirin KARADENİZ, BT Öğretmenleri Zehra SAYIN,  A. Şamil DEMİRCAN, Türkay DALAN, Birtan YILDIZ, Cahide ÜNAL, Ertan KOCABAŞ, Proje Destek Personeli Mehmet SÜRAV ve MEB Uzman Yardımcısı Gizem TOPAÇ katıldı. Toplantıda; mevcut müfredat programı, bilgi ve iletişim teknolojileri, dijital vatandaşlık ve bilgisayar bilimi konularına ilişkin mevcut öğretim programının güncellenmesi, bu konuların ulusal öğretim programında öğretilmesi konuları konuşuldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının ortak kararı üzerine, kodlama eğitiminin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. sınıflar) Öğretim Programında daha fazla yer almasına karar verildi. Bu kapsamda Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğümüz ortak bir çalışma başlattı.  Çalışmanın amacı; 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “bilişim teknolojileri ve yazılım dersi”nin içeriğinin güncellenmesini kapsıyor.

Kodlama eğitiminin tüm öğrencilerimize bilgisayar ve İnternet okuryazarlığı yanında algoritmik düşünme becerisini kazandırabilmesi amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilerin oynadığı bilgisayar oyunlarının çok küçük de olsa bir parçasını kod aracılığıyla oluşturarak programlama mantığını anlamalarına yardımcı olacağı düşünülüyor.  Kodlama eğitimi ile öğrenciler; teknolojiyi tüketen değil, üreten nesil olma yolunda ilk adımlarını atmış olacaklar.
(https://yegitek.meb.gov.tr)

Bakan Fikri Işık, kodlama bilen nesiller ile, tıpkı gelişmiş ülkeler gibi üreten bir toplum haline geleceğimizi bildirdi. Bakan Fikri Işık sözlerine devam etti ve "Algoritmik düşünme becerisi kazanan bireyler 4.Sanayi devriminin eşiğinde olduğumuz bu dönemde çok daha başarılı ve üretken olacaklardır..." dedi.



Bakan Fikri Işık: "4/5 Kodlama eğitimi konusunda gösterdiği hassasiyet için Bakanımız Sn.Nabi Avcı ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi..




Bakan Fikri Işık son olarak şunları söyledi...



"Değerli bilişim öğretmenlerimize de derslerinde kodlama üzerinde hassasiyetle durmaları çağrısında bulunuyorum." diyerek sözlerine son veren Fikri Işık, çalışmalarından dolayı Bilişim Öğretmenlerinden teşekkür aldı.

Bilişim Öğretmenleri uzun zamandır, bu dersin müfredata gireceğini tahmin ettikleri için, konu ile ilgili gereken çalışmaları yapmıştı.

Kodlama Eğitimi Müfredata Ekleniyor - 2016 - 2017 Yılı İçin Çok Sayıda Bilişim Öğretmeni İhtiyacı Olacak.. haberdobra
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.