Bu Formül ile Atanamayan Öğretmen Kalmayacak

Bu Formül ile Atanamayan Öğretmen Kalmayacak

Bugün eğitimde geldiğimiz son nokta geçmiş dönemlerden kalan sorunların artık birikmiş ve her geçen zamanda daha da çözülemez bir hal aldığı gerçeğidir...

 Bugün eğitimde geldiğimiz son nokta geçmiş dönemlerden kalan sorunların artık birikmiş ve her geçen zamanda daha da çözülemez bir hal aldığı gerçeğidir. Öyle ki sadece MEB’in bile tek başına çözmede yetersiz kaldığı, diğer bazı bakanlıkların başka birimleri de işe katarak bir konsensüste buluşmak gerekliliği zorunluluk boyutuna ulaşmıştır.

Bugüne kadar ne MEB ne Maliye Bakanlığı veya diğer ilgili organlar ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili tek bir çözüm önerisini bile getirmemişlerdir. Geçmişte bazı yetkililerimiz şunu demişlerdir: “Diğer alanlardan da bir çok mezun oluyor (İnşaat Müh., İşletme vs.) ve devlet herkesi bünyesine almak zorunda mıdır?” diye bir yaklaşımda bulunulmuştur. Anayasada bile öğretmenlik mesleğinin kutsal bir ihtisas alanı olduğundan bahsedilir. Ancak bazı yetkililer bunun farkında olmamalılar ki öğretmenliği diğer alanlarla aynı kefede değerlendirmektedirler. Öncelikle şunu ayrıt edelim, hiçbir meslek öğretmenlik ile aynı kefeye konulamaz. Evet belki devlet bir mühendisi bünyesinde istihdam etmek zorunda değildir ancak eğer öğretmen yetiştiriyorsa o öğretmenine istihdam alanı oluşturmak zorundadır. İşte bugüne kadar bir kara bulut gibi bu fedakar insanların üzerine çöken bu plansızlığa yönelik hem öğretmen hem de MEB açısından kabul görecek şekilde bir formül ortaya koyduk. Bu formül şu açıdan çok ehemmiyetlidir ki bu konuda an azından bir tartışma ortamı bir fikir havuzu oluşturması adına ortaya konmuştur. Ve bu formül üzerinde çalışılırsa açıkta hiçbir öğretmen kalmaması işten bile değildir.

Bu Formül ile Atanamayan Öğretmen Kalmayacak

Umulur ki yetkililer bu formülleri eksik görüyorlarsa da kendileri tamamlarlar ve en azından gecikmişte olsa öğretmenlerimize haklarını verirler. Siyaset makamı çözüm makamıdır sorun üretme makamı değil. Siyasilerden bir an önce çözüm üretmelerini ve önerilerimize kulak asmalarını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fatih Akkuş

twitter.com/fatihakkus_
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.