Bu Kutsal Mesleğin İtibarını Geri Verin!

Bu Kutsal Mesleğin İtibarını Geri Verin!

Şubat öğretmen atamasına yaklaşıldığı şu günlerde Ataması Yapılmayan Edebiyat Öğretmenleri seslerini duyurmaya devam ediyor.

 Atanamayan Edebiyat Öğretmenleri atanmak istiyor.

 

Merhaba  ben 5 yıldır atama bekleyen bir Edebiyat Öğretmeniyim. Bu yıl tam iyi puan aldım, sıralamam iyi atanırım derken kontenjan dağılımı yüzünden atanamadım. Bizler bu yüzden ne çevremizin ne de ailelerimizin yüzüne bakamaz olduk. 40 bin alım oldu hala atanamdıysanız suç sizin diyorlar. Oysa 40 bin atamanın 25 bini 4-5 branşa verilip geri kalan sayı göstermelik olarak bölümlere dağıtıldı. Biz hakkımız olmayanı değil hakettiğimiz kontenjanı istiyoruz. Benim genel sıram 16 bin, 40 binde yer lamadık, 55 binde de olmayacaksa 3 tane sınava girip yüksek puan almanın ne anlamı var. Nerdeyse 50- 60 puan alıp atanamayan kalmadı ama biz 79-78 puanlarla atanamadık. Nitelikli öğretmenden bahsediliyor ama nasıl oluyorsa biz hep dışarda kalıyoruz ve topluma göre ise 60 alıp atanan bizden daha başarılı oluyor. Türk Dili ve Edebiyatı en çok mezunu olan bir bölüm, hala da peynir ekmek gibi formasyon dağıtılıyor.

 

Atama sorunu acilen çözülmelidir çünkü gençler işsiz güçsüz bunalıma sürüklenmekdedir. Bizler hala atanamadın mı sorularından bıktık. Hani bir söz vardır “Yaramdan değil sorandan öldüm”

 

Bizlere Öğretmenler başka işe yönelsin deniliyor, peki biz 16 yıl boyunca maddi manevi bir çok fedakarlıkla edindiğimiz mesleğimizden başkasını neden yapalım.

 

Marketler de kasiyerlik yapmak için mi kargo şirketlerinde çalışmak için mi? Ya da piyasa uyanıklarıyla dolu kolejlerde, dersanelerde üç kuruşa çalışmak için mi okuduk?

 

Biz asgari ücrete tabi ücretli öğretmenlik yapabiliyoruz. Onda da işleri bitince kapı dşına koyuyorlar. Ücretli öğretmenlik yapıyordum geçen yıllarda bu yıl o da çıkmadı. Kadrolular tatil hayali kurarken biz acaba tatilde nasıl geçineceğiz derdinde oluyoruz. Geçenlerde ücretli öğretmenlik yağtığım okuldan öğrencimle karşılaştım;

 

-Öğretmenim tayininiz mi çıktı, nerde çalışıyorsunuz, dedi. Sustum cevap veremedim. Artık parasında da değilim sadece ve sadece yıllardır emeğini verdiğim maddi manevi yıprandığım kutsal mesleğimi yapmak istiyorum 5 yıldır kafamı yastığa rahatça koyup acaba yarın ne olacak sıkıntısından uyuyamıyorum.
 
  
VE SADECE BU KUTSAL MESLEĞİN İTİBARINI GERİ İSTİYORUM.
 

ATAMA BEKLEYEN 330 BİN ÖĞRETMENDEN BİRİSİ.....
kamuajans

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.