"Bu Proje İle Atanamayan Öğretmen Kalmayacak"

"Bu Proje İle Atanamayan Öğretmen Kalmayacak"

Öğretmenlerin bağımsız milletvekili adayı ulusal seçim bildirgesini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacak...

 Türkiye'de öğretmenlerin ve eğitimin tüm sorunlarının çözülmesi, Türkiye'nin yüksek teknoloji üretebilecek nesillerin yetişmesine yönelik politikalar oluşturulması için çabalayacak bilişim öğretmenlerinin bağımsız milletvekili adayı, tüm öğretmenlerin adayı olacağına söz veriyor. Açıklayacakları ulusal seçim bildirgesi ile eğitim camiasının bu raporu konuşacağını söylüyorlar.

 

Seçim bildirgelerinden bazı tüyoları ise öğrendik öğretmenlerin atanması projesinin çok konuşulacağına benziyor...

 

Atanamayan Öğretmen Kalmayacak

 

Bilişim Öğretmenleri hazırlamakta oldukları seçim bildirgesinde atanamayan öğretmen kalmayacağının bunun yöntemini Türkiye ile paylaşacaklarını söylüyorlar. İnsanların kendisini uzman olmayan doktorlara emanet etmeyeceği gibi çocuklarını da ücretli öğretmenlere emanet etmemesi gerektiğini ve okullardaki öğretmenin huzurlu olmasının rahat, verimli çalışması için çok önemli olduğunu ifade ediyorlar. Bu kapsamda Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri eğitim camiasının sorunları ile uğraşacak bir aday çıkaracaklarının müjdesini veriyorlar.

 

Atanamayan öğretmen probleminin ise yıllık 160 bin öğretmen ataması ile çözüleceğini söyleyen öğretmenler, bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyle anlatıyorlar: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye biliyorsunuz ki OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülke. Yani kaynak var. 

 

Bazı siyasi partilerin atanmayan öğretmen kalmayacak demelerine rağmen bunu nasıl yapacaklarını anlatmamaları onları seçmen gözünde iddaalı bulmuyor ama seçmen hazırlayacağımız bildirge ile bizi inandırıcı bulacak hep birlikte göreceğiz diyorlar.

 

Kamudaki Dedeler Emekli Olacak 

 

Genç işsizliğin tavan yaptığı, gençliğin kahve köşelerinde çürüdüğü, 30 yaşına gençlerin hala babasından para almak zorunda kaldığı Türkiye'de dedelerin zorunlu olarak emekli olması için özel bir çalışma yürütülecek. En basit örnek olarak MEB'de başta ortaöğretim kademesinde liselerde binlerce dede olmuş öğretmenin yaşı dolmasına rağmen emekli olmadığı için gençlerin önünü kapadığını ifade ediyorlar. 

 

Ulusal seçim bildirgesinde Türkiye için önemli bir gündem oluşturacağa benzeyen kamudaki dedelerin emekli edilme projesinin ise bazı ayrıntıları şöyle: Tüm sektörlerde kamuda çalışan dedeleri emekli yapacağız diyen öğretmenler, emeklilik yaşı gelmiş memurlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında gelir testi yaptıracaklar, kendisinin veya eşinin üzerlerinde kayıtlı konut bulunuyorsa ilk önce emekli olmalı için 3 ay süre tanınacak, süre dolunca kademeli olarak zorunlu olarak emekli yapılacaklar açıklamasında bulundular. 

 

Basın Açıklaması Yakında

 

Bilişim Öğretmenleri yakın zamanda bir basın toplası ile Türkiye'ye adayını ve seçim bildirgelerini tanıtacaklarını söylüyorlar. Son Başvuru tarihi olan 18 Eylül'e kadar Yüksek Seçim Kuruluna başvuru yapacakları öğrenilen öğretmenler eğitim camiasında kilit isim olacaklar gibi görünüyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.