Bu yaz aday öğretmenler eş durumu özür ataması yapamayabilir

Bu yaz aday öğretmenler eş durumu özür ataması yapamayabilir

Bu yaz aday öğretmenler eş durumu özür ataması yapamayabilir...

 Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin adaylık işlemleri ile ilgili hükümleri, 14.03.2014 tarihinden sonra ilk defa atanan aday öğretmenler hakkında uygulanacaktır.

14.03.2014 tarihi ila 05.02.2015 tarihleri arasında ilk ataması yapılan 55 bin civarında aday öğretmenlerin birinci performans değerlendirmesi 15.05.2015 tarihine, ikinci performans değerlendirmesi ise 12.06.2015 tarihine kadar yapılacak. Bu hususlarla ilgili iş ve işlemlerin nasıl yapılacağını MEB, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 21.04.2015 tarih ve 4248950 sayılı yazı ile il milli eğitim müdürlüklerine bildirmiştir.

Aynı yazıda ikinci ve üçüncü değerlendirmelerinin ise takip eden dönemde Bakanlıkça belirlenecek tarihlerde gerçekleştirileceği açıklanmıştır.

Performans değerlendirmelerinden sonra başarılı bulunan aday yazılı ve/veya sözlü sınava alınacak.

55 bin aday öğretmen; bu süreçlerin bir an önce tamamlanarak Yönetmeliğin "Mazeret ve engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 49. maddesine göre yazın yapılacak özür durumu yer değiştirmelerine başvurmak istemektedirler.

Bu sıkışık takvimde, okulların kapanacak olmasıda göz ününde bulundurulursa ikinci ve üçüncü değerlendirmelerin ardından başarılı bulunanlara yazılı ve/veya sözlü sınavların yapılmasının (kaldı ki sözlü sınavın yapılması imkansızdır.)pek mümkün olacağı kanaatinde değiliz.

Bu nedenle en azından aday öğretmen haricindekilere özür durumu atamaları yapılabilecek, aday öğretmenler için yapılacak sınavlar sonrasında ise ikinci bir özür durumu yapılabilecektir.

Ahmet KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.