Bursluluk Sınavı  Başvurusu 2020 Ek-1 Formu (İOKBS)

Bursluluk Sınavı Başvurusu 2020 Ek-1 Formu (İOKBS)

2020 Bursluluk Sınavı Başvurusu Ek-1 Formu nasıl doldurulacak.

2020 Bursluluk Sınavı  Başvurusu  Ek-1 Formu nasıl doldurulacak.  Milli Eğitim Bakanlığı, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek için her yıl olduğu gibi bu yıl da bursluluk sınavı gerçekleştiriyor. Bursluluk sınavında başarılı olan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bakanlık burs veriyor.Peki 2020 yılı İOKBS bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılıyor? Bursluluk sınavına başvuru yapmak isteyen öğrenciler e-okulda ne yapmaları gerekiyor? 2020 yılı MEB bursluluk sınavı için oluşturulan ek1 formu nedir ve nasıl doldurulur? sorularının yanıtları öğrenciler ve veliler tarafından merak edilmektedir. Biz, bu sorulara cevap arayacağız.

 İOKBS ve PYBS olarak bilinen MEB bursluluk sınav başvuruları 24 Şubat 2020 tarihinde sona erecek. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesive Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri ise bursluluk sınavı başvurusunda bulunamayacak. Aile geliri bakanlığın belirlediği tutardan fazla olan öğrenciler de başvuru yapamayacak veya başvuru yapıp kazanması halinde ilgili öğrencilere burs ödemesi yapılmayacak. 

 Ailenin yıllık geliri kişi başına 16.640 TL'den fazla olmayacak. Örneğin 4 kişilik bir ailede bir yılda eve giren toplam gelir 66.560 TL'den fazla olmayacak. Sınava girmek isteyen öğrenciler EK1 formu doldurup okul müdürlüklerine ibraz edecek.



 Öte yandan bursluluk sınavı 25 Nisan 2020 tarihinde saat 10.00'da gerçekleşecek ve 3 temmuzda sonuçlar duyurulacak. 2020 yılı PYBS İOKBS bursluluk sınavı, başvuru şartları, ek1 formu, sınav tarihi, sınav konularıi, bağlanacak burs miktarı ve diğer merak ettiğiniz tüm hususları sitemizde bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

 Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.