CHP Genel Başkanı Özel Partisinin Grup Toplantısında Öğretmen Atamaları ve Mülakatla İlgili Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özel Partisinin Grup Toplantısında Öğretmen Atamaları ve Mülakatla İlgili Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Partisinin Grup Toplantısında Öğretmen Atamaları ve Mülakatla İlgili Açıklamada Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Özel konuşmasında hükümete seslenerek bir miktar öğretmen ataması ve mülakatın kaldırılacağı sözüne değinerek öğretmen atamaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 2002 yılında rahmetli Ecevit'i çok sert eleştiriyordu. Diyordu ki "68 Bin öğretmen var atamasını yapmadığınız, gelir gelmez atayacağım. Madem atamayacaktınız neden okuttunuz kardeşim öğretmeni okutup ta atamamak hangi vicdana sığar" diyordu.

Gün 22 yıllık iktidarının geldiği noktadır. Bu sözü söyledikten bir yıl sonra iktidar nasip oldu ya kendi yönetti ya atadıklarına yönettirdi. 22 yılın sonunda bu gün Türkiye'de bir milyondan fazla atanmayan öğretmen var ve bu atanmayan öğretmenlere hiç sıkılmadan kusuru üstlerinden atarak ve kendilerini masumlaştırarak atanamayan öğretmenler diyor. O gün 68 bin öğretmen varsa Ecevit'in atamadığı, Erdoğan'ın atamadığı bir milyon 100 bin öğretmen vardır atanmayan öğretmen vardır. Hakları vardır. Mücadeleleri vardır.

Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2023'de emekli olan öğretmen kadar atama yapacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan'da bir miktar atama yapacağız dedi. Gençleri çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900'dur ve 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez.

Mülakatı kaldıracağız sözü verdiler şimdi mülakat gibi mülakat yapacağız diyorlar bunu kabul etmemiz mümkün değil mülakatın derhal kaldırılması gençlerin talebine uygun olarak 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor."

Atama bekleyen öğretmenlerin 28 Nisan günü Ulus'ta düzenledikleri etkinliğe davet edildiğini ve Manisa'da farklı bir programı olması sebebiyle katılamayacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel;

"Türkiye'nin dört bir yanındaki atanmayan öğretmenlerin mitingi için sözüme değer veren herkesi o mitinge katılmaya davet ediyorum" sözleriyle Ankara Ulus etkinliği çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.