CHP’li Topal:Dershaneler,eğitim desteği yanında 60 bin öğretmeni istihdam ediyor

CHP’li Topal:Dershaneler,eğitim desteği yanında 60 bin öğretmeni istihdam ediyor

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, dershanelerin öğrencilere sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra ülkedeki atanamayan öğretmenleri de istihdam ettiğini söyledi. Topal, "Bugün 60 bine yakın öğretmen dershanelerde istihdam edilmektedir....

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, dershanelerin öğrencilere sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra ülkedeki atanamayan öğretmenleri de istihdam ettiğini söyledi. Topal, "Bugün 60 bine yakın öğretmen dershanelerde istihdam edilmektedir. Atanamayan öğretmen sayısının yarım milyona yaklaştığı günümüzde bu sayıya görünmeyen 60 bin öğretmeni de katmak bu utancı daha da derinleştirmek anlamına gelmektedir." dedi.

Milletvekili Topal, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına ilişkin taslakla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç yıldır dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmaların gündemi meşgul ettiğini belirterek, dershanelerin kapatılmasının yol açacağı sorunlar ve öğrencileri nasıl etkileneceği konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği meclis araştırma önergesine Cumhuriyet Halk Partisi olarak destek vererek konunun araştırılmasını istediklerini kaydetti. Topal şöyle konuştu: "Ancak görüyoruz ki hükümetin böyle bir kaygısı bulunmamaktadır. Teklif AKP’nin oyları ile reddedilmiştir. Hükümet için öğrencilerin, ailelerin, dershanede çalışan öğretmenlerin ve dershane sahiplerin ne düşündüğü ve bu insanların nasıl etkileneceği önemli değildir. Peki, önemli olan nedir? Bilmediğimiz başka bir durum mu vardır? Son 10 yılda 5 Milli Eğitim Bakanı ve birçok sistem gelip geçti. Bir gün sınav olmayacak denildi, ertesi gün yıla 12 sınavla girildi. Başka gün eğitimde fırsat eşitliği denildi, sonra tüm fırsatları ellerinin tersi ile itildi. Dün 8 yıllık kesintisiz eğitimi konuşuyorduk, bugün 4+4+4. Öğrenciler, aileler ve öğretmenler gelinen bu durumdan kaygı duymaktadır. Biz inanıyoruz ki bir ülkenin eğitimi o ülkenin geleceğinin inşasıdır.
Dünya’daki bir çok medeni ülke eğitimdeki en ufak değişiklik için tüm kurumları ile istişare ederken, yasa yapım süreçlerinin dahi içerisine STK’ları dahil ederken, bizde durum ise ben istedim oldu anlayışı ile yürümektedir. Dün konuşulan bugün yasalaşıyor, bugün parti çıkarına ters düşen vatandaşı zor durumda bıraksa da yarın değiştiriliyor. Dershaneler Türkiye’deki eğitim sisteminin hem bir süreci hem bir sonucudur. Devlet okullarındaki imkanların kısıtlı olması ve okul müfredatı ile sınavda sorulan soruların farklı olması bu kurumların doğuşuna ve işleyişine yol açmıştır. Hükümet eğitimde yaptığı her değişikliğe rağmen bu sıkıntıları aşamadığı için bugüne kadar bu kurumlara destek vermiştir. Bir yanda okullardaki öğretmen eksikliği diğer bir yanda atanamayan öğretmenler. Öğretmen eksikliği yüzünden temel eğitim hakkından dahi mahrum kalan öğrencilerin bu sınav sistemi içerisinde dershaneler olmadan devam etme olasılığı ne yazık ki bulunmamaktadır.
Dershanelerin öğrencilere sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra ülkedeki atanamayan öğretmenlere kısa dönemli de olsa dolaylı olarak istihdamda sunmakta ancak bu sorunu kısa vadeli geçiştirmektedir. Bugün 60 bine yakın öğretmen dershanelerde istihdam edilmektedir. Atanamayan öğretmen sayısının yarım milyona yaklaştığı günümüzde bu sayıya görünmeyen 60bin öğretmenini de katmak bu utancı daha da derinleştirmek anlamına gelmektedir. Hükümeti bu konularda uyarmak Cumhuriyet Halk Partisinin görevidir. Her konuda olduğu gibi hükümetin açıklamadığı kendi çıkarları adına eğitim sistemini düzeltmeden yapacağı değişiklikler bizim açımızdan kabul edilemezdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.