Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen açığımız var bunu en kısa zamanda aşacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen açığımız var bunu en kısa zamanda aşacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "FETÖ, zamanın gerisinde kalan, toplumun temel değerlerinden uzak, jakoben, baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimize sızmış olan bir grup FETÖ'cü terörist, şimdi de bunların hesabını ödüyorlar. İhraç ediliyorlar, tutuklanıyorlar. Onları görevden alacağız ama istiyoruz ki at izi it izine karışmasın. Ama bu kadar da olur, çünkü A'dan Z'ye kendilerini saklıyorlar. Şu an bildiklerimi söyleyemeyeceğim ama günü geldiğinde belki kitaba yazabilirim. Çünkü her bildiği her zaman söyleyemeyebilirsiniz" dedi.

Son 14 yılda ülkemizi ileriye taşımaya çalıştık, geçmişin ihmallerini çözme gayretinde olduk. Tek tedrisata doğru yürüyeceğiz. Er veya geç bunu da başaracağız. Eğitimi 4 ana önceliklerimizden biri yaparak hedefimizi belirledik. Türkiye'yi kalkındırmanın dört temel esası dedik; eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. 346 bin derslik inşa edilmişti biz göreve gelene kadar. Biz 14 yılda 270 bin yeni derslik ilave ettik. 2002 yılında 506 bin öğretmenimiz hizmet verirken, biz 561 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Şu anda 904 bin öğretmen görev yapıyor. 81 vilayetimizde çok sayıda eğitim-öğretim kurumu kazandırdık. Ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik, yeniliyoruz. Burs ve kredi imkanlarını geliştirerek okumak isteyen evlatlarımızı destekledik.

Öğretmen açığımız var bunu en kısa zamanda aşacağız. Emekli olanları çıktığımızda 904 bin öğretmenimiz var. Öğretmen sayısı 918 bin olarak açıklanmıştı 14 bin öğretmen emekli olmuş demek ki. Müfredatımızda eksikler oldu, hala var. Temenni ederim ki düzeltilecek gibi bir şeydir" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.