Dershane öğretmenleri ne zaman atanacak?

Dershane öğretmenleri ne zaman atanacak?

MEB, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atamaları için 22-24 Haziran 2015'te ön başvuru alacak...

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlarının belirlenmesi amacıyla 22-24 Haziran 2015'te ön başvuru alacak.

MEB tarafından dershane ve etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin öğretmenliğe geçişlerinde atanacakları kadro alanlarının belirlenmesine ilişkin ön başvuru duyurusu yayımlandı.

Buna göre, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinden 22-24 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru alınacak.

Ön başvurular için 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta öğretici olarak çalışmakta olma şartı aranacak.

Ayrıca, bu kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde sigorta primi ödenmiş çalışma süresinin, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) olması gerekecek.

Başvuru yapacakların KPSS şartı hariç olmak üzere, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde öğretmen olarak atanacaklar bakımından belirlenen şartları taşıması istenecek.

Bu kapsamda, başvuranlarda aranacak diğer hususlar şöyle olacak:

"Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacak). Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararında belirtilen yükseköğretim programlarının birinden mezun olmak. Eğitim fakültesi mezunu olmayanlar bakımından, Bakanlık ile YÖK işbirliği çerçevesinde açılan ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans, pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifikası, ilköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası ve İngilizce öğretmenliği sertifikası programlarından birini başarıyla tamamlamış olmak.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, yükseköğreniminin ve/veya pedagojik formasyon belgesinin YÖK tarafından yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak."

"Başvuruda bulunanlara herhangi bir hak sağlamayacak"

MEB'in duyurusuna göre, öğretmenliğe ön başvuru, elektronik ortamda http://ikgm.meb.gov.tr web adresinde açılacak link üzerinden 22-24 Haziran 2015'te yapılacak. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin elektronik başvuru formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

Ön başvuru, yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlar itibarıyla belirlenmesi amacıyla yapılacak ve başvuruda bulunanlara herhangi bir hak sağlamayacak. Ön başvuru alanların tespiti bakımından yapıldığından, şartları taşıyan söz konusu personelin ön başvuruda bulunmaları atama yapılacak alanlara ilişkin kontenjanın belirlenmesi bakımından önem taşıyor.

Atamaya esas asıl başvuru, ön başvuru sonucunda belirlenecek atama yapılacak alanlara ilişkin kontenjana atanmak üzere 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.