Dershane Öğretmenlerinin 'Atama' Klavuzu

Dershane Öğretmenlerinin 'Atama' Klavuzu

Dershane Öğretmenlerinin 'Atama' Kılavuzu

 6528 Sayılı Kanun Kapsamında Dershanelerin Özel Okul / Kurumlara Dönüşüm Takvimine göre dershane öğretmenlerinin atanmasıyla ilgili kılavuzun Mart ayında yayımlanacağı belirtilmektedir. Atamalarda KPSS puanı istenmeyeceği için başvurular 1 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır.

Mart 2015

Öğretmen Atama Kılavuzunun Yayınlanması

1 Temmuz-1 Ağustos 2015

Öğretmen Unvanlı Memur Kadrolarına Başvuru Tarihleri

SIKÇA SORULAN SORULAR

1-Dershanelerde ve etüt eğitim merkezlerinde çalışan hizmetli, sekreter, büro görevlisi, memur statülerinde çalışan kişiler de Bakanlıkta istihdam edilecek mi?

5580 sayılı Kanunun Ek Madde 1. Fıkrasında, bu haktan yararlanabilecekler belirtilmiştir. Buna göre dershaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde “eğitim personeli “ olarak çalışmakta olanlar ifadesi yer almaktadır. Bununla birlikte söz konusu eğitim kurumlarının dönüşümü esas alındığından, bahsi geçen personelin dönüşen kurumlarda da istihdam edilebileceği değerlendirilmektedir.

2-Bakanlıkta istihdam edilebilmek için 2014-2015 eğitim öğretim yılında da bir dershane veya etüt eğitim merkezinde çalışmam gerekli mi?

Kanunun yürürlüğe girdiği 14.03.2014 tarihinde dershane ve etüt eğitim merkezlerinde fiilen eğitim personeli olarak çalışanlardan, 01.01.2014 tarihi itibariyle bu işyerleri üzerinden ödenmiş prim gün sayısı en az altı yıl olanlar için düzenleme yapılmıştır.

3-Formasyonu olmayan eğitim personeli de Bakanlıkta istihdam edilebilecek mi?

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 1. ek maddesinde, bu madde kapsamında Bakanlıkta istihdam edileceklerde aranacak şartların Maliye Bakanlığı ve Bakanlıkça belirlenecek yönetmelik hükümlerince belirleneceğine hükmedilmiştir.
Kaynak: Gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.