DİKKAT ATANMA TALEBİ SUÇ UNSURU OLDU(!)

DİKKAT ATANMA TALEBİ SUÇ UNSURU OLDU(!)

Eğitim Söz Sen'den yapılan açıklama"DİKKAT ATANMA TALEBİ SUÇ UNSURU OLDU(!)"

 Dün birçok ulusal kanalda çıkan ‘’Şubatta atama bekliyoruz.’’ haberine herkesin bakış açısı farklı olsa da Sayın Başbakan’ın  azarlama üslubuyla verdiği cevap hiç hoş olmadı.

 

Habere kısaca bir göz atarsak;Başbakan’ın Gaziantep ili Nizip ilçesinde yaptığı konuşma sırasında izleyiciler arasında olan ve öğretmen olduğu anlaşılan bir kişinin ‘’Şubatta atama bekliyoruz.’’diye bağırması sonucu Başbakan Erdoğan’da ‘Kusura bakmayın.Biz bir şey söylediysek olur.Ne söylediysek o olur.Başkası olmaz.’’yanıtını vermesinin ardından aynı kişi;’’Size oy yok’’diye karşılık vermesi üzerine Başbakan;’’Sağ ol,o oy senin olsun.Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz.Al onu kendine sakla.Tamam kendine sakla.Gereken yere ver.Bize kimin oy vereceği belli.’’diye çıkışıyor.Daha sonra ise polisler protestocu öğretmen ile yanında ki bir kişiyi,kalabalık arasında gözaltına alıp götürüyorlar.Yine bugün  birçok haber siteleri ile gazeteler olaya geniş yer verdi.Bazıları öğretmenin atanamayan öğretmen eşi için yaptığını belirtti.Bazıları ise kadrolu bir öğretmenin atama istemesine mantık getiremedi.

Burada dikkat edilmesi gereken unsur; ‘Şubatta atama bekliyoruz.’istemine en yetkili kişinin verdiği cevabın üslup olarak azarlayıcı olması ve sonrasında  isteme karşılık kişinin gözaltına alınma olayıdır.

Demokratik,ileri demokrasi ve gelişen  büyük bir ülke olduğumuzu iddia edenlerin aynı zamanda hoşgörülü ve durumu iyi analiz eden bir yaklaşım içerisinde olmaları gerekmez miydi?

Belli bir grubu,siyaseti veya cemaati temsil edebilirsiniz.Bunda sorun yok.Fakat  eğer siz ülkenin en tepesinde biri iseniz herkesi dinleme,onaylamasanız bile herkese eşit mesafede yaklaşma,söz hitaplarında seçici olma yaklaşımında,prensibinde olmalısınız.Bu sizi küçültmez aksine daha da büyütür,yükseltir.

….Ve demokratik ileri demokrasili ülkelerin bürokratik siyasi erkinleri birçok şeyi aşmıştır.Azarlayıcı,küçümseyici veya  bizim dediğimiz olur şeklinde ki bir tavır yarın sizi güç durumlara düşürebilecek zincirleme bir oy potansiyelinin kaybına neden olabilir.

Ayrıca demokratik ülkelerde herkesin hür iradesi ile bir sorunu ifade etme hakkı vardır.Burada sanki öğretmenimiz hükümet aleyhine veya devleti yıkma girişimine dair  ‘slogan’ atmış gibi muamele görüp yanındaki kişiyle birlikte göz altına alınması hangi ideolojik baskı rejimiyle bağdaşır artık siz düşünün!

Şubatta atamayı istemek;atama bekleyen yaklaşık 350 bin atanamayan öğretmenimizin  hakkı olduğu gibi,onların eşlerinin,kardeşlerinin,anne-babalarının,dostlarının yani mezun olmuş mesleğine kavuşmayı bekleyen onların üzüntüsünü çevresinde gören,hisseden herkesin hakkıdır.Yani bu olayla bazı haber merkezli yerler ‘atama isteyen öğretmenmiş’ diyerek bu haklı isteme suçluluk kılıfı giydirmeye çalışmaları ise daha dramatik bir durumdur.

Kaldı ki Şubatta atamayı birçok kitle örgütleri;sendikalar,öğretmen merkezli dernekler,platformlar,siyasi partiler ve onların milletvekilleri de isteyip  sormaktadırlar.

Şimdi;Biz de soruyoruz sayın Başbakanım ‘Şubatta atama bekliyoruz.’ …ve şimdi karşınızda sadece ‘o oy senin olsun’ dediğiniz kişi yok !Yüz binleri belkide milyonları tetikleyen bir güç oluşuyor farkında mısınız?

Her şeye rağmen sağduyu ile hareket edip Şubatta  atama bekleyen on binlerce öğretmenimizi sevindireceğinizi ,kamuoyunda yer bulmayan bu tavrınızın da öğretmenlerimize  sürpriz bir atama hakkı vererek  kendinizi affettireceğinizi düşünmekteyiz.Aksi takdirde  kamuoyu ve ataması yapılmayan öğretmenlerin çığlığı sosyal medyada güçlü bir şekilde kendini göstereceği malumdur.

Her zaman olduğu gibi yine mağdurların yanındayız.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDE SÖZ OLAN SENDİKA’

Eğitim-Söz-Sen

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.