Dinçer, 10 büyük ilde  derslik sıkıntısı  var

Dinçer, 10 büyük ilde derslik sıkıntısı var

Bakan Dinçer, 10 büyük ilde derslik sıkıntısı var

 2 ay öne çektik

Yeni uygulama ile okula başlama yaşı sadece 2 ay öne çekilmiş oldu. Eskiden 68 aylık çocuklarla, 84 aylık çocuklar aynı sınıflara konuluyordu. Aradaki yaş farkı 18 aya kadar çıkıyordu. Bunu 66 aya çekerek, en fazla 72 aylıklarla birlikte, bu farkı 6 aya indiriyoruz. Önemli olan çocuğun eğitime başladığı yaş değil, psikolojik hazırlık ve uygun müfredattır. Çocuğu oyun oynatarak eğiteceğiz. 60 aylık çocuğu, velisi isterse, durumu da uygun ise AB ile birlikte hazırladığımız müfredatı uygulayacağız. Yaklaşık 600 bin adet 60-66 aylık çocuğumuz var.


10 büyük ilde sıkıntı var

Ülkemizde bazı yerlerde ortalama sınıf mevcudu 18’e kadar iniyor. İstanbul’da ortalama 45 kişi. İlkokul kısmı 4 yıla indirildiği için 5’inci sınıf öğretmenleri yeniden görev alacak. Dolayısıyla öğretmen sayısında artış olacak. Derslik bakımından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Eskişehir gibi 10 büyük ilde bu yıl sıkıntı olabilir. Ama gelecek yıla kadar bu da giderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.