EBS'den Öğretmen Atamaları ve Ek Tazminat Talebi

EBS'den Öğretmen Atamaları ve Ek Tazminat Talebi

Eğitim-Bir-Sen: ''Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen istihdamı kalıcı hale getirilmeli''

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının bir an evvel iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmen açığı, ücretli öğretmenlik vb. uygulamalar yerine kadrolu öğretmen atanarak kapatılmalıdır. Bu bölgelerimizde öğretmen istihdamı kalıcı hale getirilerek, sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturulmalı, görev yapan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki şube başkanlarıyla bir araya gelerek, yaşanan sorunları masaya yatırdı, çözüm önerilerine ilişkin istişarelerde bulundu.


EBS'den Öğretmen Atamaları ve Ek Tazminat Talebi
 

Bingöl’de yapılan çalıştayda, sorunlar ele alınarak, çözüm önerileri görüşüldü. Çalıştayın sonunda, daha fazla zaman geçirilmeden çözümüne yönelik adım atılması istenen konulardan bazıları şöyle sıralandı:

-Bölgede yaşanmakta olan terör olaylarından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi, eğitim-öğretimdeki aksamaların telafisi için verilen eğitimler olumlu olmakla birlikte daha etkin hale getirilmelidir.

-Ücretli öğretmenlik gibi istihdam biçimleri eğitime, öğrencilere katkı sağlamaktan uzaktır. Öğretmen açığının kadrolu öğretmenlerle kapatılması elzemdir.

-Öğretmenlerin bölgede uzun süreli isteğe bağlı olarak kalmasını sağlayacak politikalar geliştirilmeli, söz konusu bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.