Ek Öğretmen Atama Kontenjanı Açılmalıdır

Ek Öğretmen Atama Kontenjanı Açılmalıdır

MEB, mülakat mağduriyetleri için ek atama kontenjanı açmalı ve mülakattan vazgeçmelidir.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz yaz çıkan KHK ve Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile 2016/Ekim döneminde 18.506 ve 2017/Nisan döneminde 1.367 olmak üzere 20 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen istihdam etmiştir. 2017/Temmuz döneminde ise 20.127 sözleşmeli öğretmen daha istihdam edilecektir.

İlgili KHK ve yönetmelikten önce öğretmenler KPSS puan üstünlüğüne göre atanıyordu. Mülakatlı sistemde çeşitli terör örgütleri ile ilintisi olanlar ve illegal gruplarda faaliyet yürütenlerin KPSS puanları atanmalarına yetse bile elenmekte ve öğretmenlik mesleğine başlatılmamaktadır. Bu durum güvenlik soruşturması ile de sağlanabilir.

Öte yandan KPSS puanı atanmasına yetecek iken ataması yapılmayacak olan yaklaşık 6-8 bin bandında öğretmen bulunmaktadır. Bu öğretmenler için MEB, yeniden duyuruya çıkmalı ve KPSS puanı göz önüne alındığında kontenjan dahilindeki öğretmenlerin tamamı atanmalıdır. Bu ek atama durumu çözmekte yetersiz kalacaktır ve sistem değiştirilerek KPSS puanına göre bundan sonra atamalar devam etmeli, mülakatlarda sadece ilgili öğretmenin yeterliliği test edilmeli ve herhangi bir puan verilmemelidir.

Atama bekleyen öğretmenler başta olmak üzere, kamuoyu ve eğitim camiası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu adımı derhal beklemektedir.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.