Ek Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvuru Alınacak

Ek Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvuru Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceki sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alan ancak atanamayan adaylardan 1367 ek öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Peki ek öğretmen atamasına ilişkin başvurular ne zaman yapılacak? Haberimizde...

 Ek Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvuru Alınacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada daha önceki sözlü sınavlarda 60 ve üzerinde puan alan adaylar arasından 1367 ek öğretmen atamasının gerçekleştirileceği ifade edildi. 

KPSS P10 ve P121 TÜRÜNE GÖRE YAPILACAKTIR

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre KPSSP10 ve KPSSP121” puan türlerine göre sözlü sınava katılıp da sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan almış olup atanamayan adaylar arasından 1367 pozisyona ek atama yapılacaktır.

Söz konusu öğretmen atamalarına ilişkin adaylar eğitim kurumu tercihlerine ilişkin başvurularını 30 Mart 2017 tarihinde yapmaya başlayacaklardır. Ayrıca adaylar başvurularını 5 Nisan 2017 tarihinde kadar yapacaklardır. 


 
EN FAZLA 20 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDİLECEK

Adaylar en fazla 20 eğitim kurumu tercihinde bulunacaklardır. Ancak sözlü sınavlarda 60 ve üzerinde puan alamayan adaylar başvuru yapamayacaklardır. Yapılan tercihler herhangi bir il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır. 

Atamalar 7 Nisan 2017 tarihinde adayların tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

MEB EK ÖĞRETMEN ATAMASI DETAYLARI  İÇİN takip etmeye devam ediniz. (Kamupersoneli)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.