En çok atama yapılacak branşlar

En çok atama yapılacak branşlar

96 alanda 750 öğretmen atamasını 27-28 Kasım tarihlerinde yapacak.

 Bakanlık, ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama yoluyla ve milli sporcuların ataması kapsamında 96 alanda 750 öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Buna göre, öğretmen atamaları 27-28 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başvurular bugünden itibaren 26 Kasım'a kadar bakanlığın internet sitesinden yapılabilecek.

Başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar, ''http://mebbis.meb.gov.tr'' ve ''http://ikgm.meb.gov.tr'' adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapabilecek.

29 KASIM'DAN İTİBAREN GÖREV BAŞI YAPILACAK

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacağı alanda, KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Belirtilen alanlar dışındaki diğer alanlara atanacaklarda ise KPSSP10 puan türünde atanacağı alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı aranacak.

Adaylar, en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. İlçe veya il milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar, tercih değişikliği yapabilecek.

En çok atama yapılacak branşlar arasında ilköğretim matematik, Türkçe, fen bilimleri, fen ve teknoloji, sınıf öğretmenliği ve İngilizce yer alıyor. Atanan adaylar, 29 Kasım 2013 tarihinden itibaren göreve başlayabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.