Engelli Öğretmen Atamaları İçin Eylem Yapıldı

Engelli Öğretmen Atamaları İçin Eylem Yapıldı

Ataması yapılmayan engelli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptıkları eylemde hükümetin verdiği atama sözünün tutulmasını istedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Daha geçen gün bin 500 engelli öğretmen ataması yaptık, bin 500 kadroya o kadar engelli bulamadık” sözleri üzerine ataması yapılmayan engelli öğretmenler eylem yaptı.

Engelli Öğretmenler Platformu adına konuşan Erhan Dinçer, “Atama yapılabilecek olan 1500 civarındaki engelli öğretmenin tümünün atanması noktasında herhangi bir sıkıntının olmadığı, dolayısıyla bakanlığın atam bekleyen öğretmenleri ön başvuruya göre dağılım yaparak 1500 kontenjanın tümüne bütün engelli öğretmenlerin atanacağı beklenirken, ön başvuru sayısını ve branş dağılımını göz ardı edip keyfe keder bir kontenjan listesi hazırlandı. Kimi branşlarda o kadar başvuru yokken neredeyse 2 katı kontenjan ayırıp, yaklaşık 150 kontenjanın boş kalmasına neden olundu” dedi. Başbakan’ın iki gün önce sarf ettiği “1500 kadroya o kadar engelli bulamadık” sözlerini eleştiren Dinçer, engelli öğretmenlere ayrılan 1500 kişilik kontenjanın tamamında atama yapılmasını talep etti.

‘ENGELLİLERİ BİR DE HÜKÜMET ENGELLEMESİN’

Eyleme eğitim sendikaları da destek verdi.  AES Genel Başkanı Cansel Güven, engelli öğretmenlerin atanmasının bir lütuf değil, yasalarda belirtilen hak olduğunu vurguladı. Güven, Başbakan'ın bulamıyoruz dediği öğretmenler burada olduğunu söyledi. Türkiye’de öğretmen ihtiyacının 150 binden aşağı olmadığını ifade eden Güven, engelli olarak yaşamlarını sürdüren öğretmenlerin bir de hükümetin engellememesini istedi.

 Anadolu Eğitim Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.