ETÜD ÖĞRETMENLİĞİ BAŞLARSA, ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAZ

ETÜD ÖĞRETMENLİĞİ BAŞLARSA, ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in norm kadro darlığı yüzünden KPSS’yi kazandıkları halde atayamadığı öğretmen sayısının 350 bine yaklaştığını söyledi. Mevcut normlar doğrultusunda öğretmenleri atamanın yanlış olduğunu vurgulayan Koncuk, şöyle konuştu:

 “Eğitim öğretim öylesine bütün ki, mutlaka yeni alanlar yaratmalıyız. Örneğin dershaneler kapatılıyor değil mi? Şimdi bizim etüt öğretmenlerine ihtiyacımız olacak. İşi, öğrencinin ödevine yardım etmek olan, dersini çalıştıran bir etüt öğretmenliği sistemini getirmek şart. Okullarımıza bu sistemi getirir ve haftada 3-4 saat sınıflara etüt dersi koyarsak, hem öğrencilere yardımcı oluruz hem de öğretmenleri istihdam ederiz. Daha da somutlaştıralım; öğretmenleri etütçü olarak atarsınız ve görevleri mesela 10 öğrenciyi takip etmek olur. Derslerini takip ederler, evlerine kadar kontrole giderler, sorumlusu bu öğretmenler olur. Tüm bunlar yapılabilir. Bekleyen bütün öğretmenleri atasanız dahi ‘dönüp başka öğretmen yok mu’ dersiniz. Yeter ki bizim atamaya niyetimiz olsun.”

BEKLEYEN TÜM ÖĞRETMENLERİ ATASAK BİLE PORTEKİZ’E YETİŞEMİYORUZ
Öğretmen atama politikasının, oluşturulan normlar doğrultusunda atanmasını doğru bulmadığının altını çizen Koncuk, şöyle devam etti:

“MEB 150 bin öğretmene ihtiyacım var diyor. Bir kere bu rakam doğru değil. Avrupa Birliği ortalamaları, Portekiz ve Lüksemburg rakamların elimizde. Portekiz ile Türkiye’yi mukayese etseniz, bekleyen 350 bin memur adayını atasak bile Portekiz seviyesine yetişemiyoruz. Öğretmen başına düşen öğrenci ortalamasında çok gerilerdeyiz. Bir yandan öğretmen atanıyor ama bir yandan da emekli oluyor veya vefat ediyorlar. MEB atamalardan övünçle bahsederken, emekli olan ya da vefat eden öğretmen sayısına hiç değinmiyor.”

Memuruz.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.