Fatma şahin   atama bekleyen öğretmenler  hakkında konuştu

Fatma şahin atama bekleyen öğretmenler hakkında konuştu

Aileler bölünmeden öğretmenler atanacak!


Binlerce öğretmen ailesini mağdur eden ve aileleri parçalayan öğretmen atamaları hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, öğretmenlerin yüreğine su serpti.
Ataması yapılmayan öğretmenlerin durumunu yakından takip ettiğini belirten Fatma Şahin, atama bekleyen öğretmenler hakkında şöyle konuştu...


ATAMASI YAPILAMAYAN ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?


Bakan Şahin, eğitimdeki bölgesel dağıtımı azaltmak, eğitimdeki temel ihtiyaç olan öğretmen açığını gidermek hem de ailelerin dağılmadan, parçalanmadan kalacak modelleri çok önemsediğini belirterek, "Benim birinci derecede görevim ailelerin parçalanmaması sağlamak. Aile, bir arada kalabilmektir. Milli Eğitim Bakanımızın ve Başbakanımızın da bu konudaki hassasiyeti benimkinden farklı değil. O yüzden 4-B'de düzenlemeler yapıldı. 4-B aslında çakılı kadroydu. En baştan kabul edersiniz. Ama buna rağmen ailelerdeki parçalanmadan dolayı ciddi manada birleştirmeler yapıldı" diye konuştu.


Bir denge içerisinde sürecin götürülmeye çalışıldığını söyleyen Şahin, "Bakanlığımız mümkün olduğu kadar aileleri birleştirmeye çalışıyor. Sürekli bu bakış açısıyla da yönetmelikleri, mevzuatları değiştiriyoruz. Biraz sabır. Alileri bölmeden eğitim problemini çözeceğiz. Çocukların eğitilmesi ve ailelerin birleştirilmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığı çalışıyor, biz de her türlü desteği veriyoruz. Biz de alilerin yanındayız. Bu konuda kimse tereddüt etmesin" dedi.






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.