Fırsat eşitliği bu mu?‏

Fırsat eşitliği bu mu?‏

Fırsat eşitliği bu mu?‏

 Türkiye'de bulunan özel okulların %80'ninde Bilişim Teknolojileri Dersi 3. sınıftan itibaren her öğrenciye veriliyor... Devlet okullarında ise durum çok farklı sadece 5. ve 6. sınıflarda bu ders zorunlu diğer sınıflarda seçmeli... Eğitimde fırsat eşitliği projesi bu mu?

Öğrencilere sadece teknolojiyi dağıtarak eğitimde fırsat eşitliği sağlanır mı? İsim yapmış kolejlerin hepsi Bilişim Teknolojileri dersini 3. sınıftan itibaren veriyor hatta İstanbul da birçok kolej birinci sınıftan itibaren veriyor.
TED Koleji Bilişim Teknolojileri Dersi Programını" inceledik. Öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimi yakından takip edilmekte ve okulda öğrencilerin hepsinin bir bilgisayar okuryazarı olarak ayrılması hedeflenmektedir.3-4-5-6-7 ve 8. sınıfların hepsine Bilişim Teknolojileri dersi verilmektedir. Ayrıca Bilişim Teknolojileri dersinin yanında 5. sınıflara haftada bir ders saati Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) dersi verilmektedir. 4-5-6-7 ve 8. sınıflar için Bilişim Teknolojileri kulüpleri bulunmakta ve öğrenciler projeler gerçekleştirmektedirler.
Daha örnekleri çoğaltmak mümkün. Okullara kadar giderek yorulmanızda gerekmiyor internet üzerinden kısa bir araştırma yaptığınızda bu bilgilere ulaşmak kolay.. Çocukların hepsine tablet dağıtmak ile eğitimde fırsat eşitliği olur mu? Biz üretmiyoruz, tüketiyoruz ve bu teknolojiyi dağıtarak çocuklarımıza sadece tüketmesine alıştıracağız belkide hepsini birer bağımlı haline getireceğiz bunun için MEB yetkililerini, siyasi parti temsilcilerini, yazarları duyarlılığa davet ediyoruz.
TEOG'da Bilişim Teknolojilerini ekleyelim ve yıllardır çocuklar bilerek geliyor diyenler için çocuklara en kolay BT sorularını soralım ve çocukların ne kadar bilerek geldiklerini görelim. Bizler sınıflardayız daha BT Sınıflarında mouse'u tutmasını bile bilmeden gelen, fare dendiğini bilmeyen 6. sınıf öğrencileri var...

Gelin derslerimizi Bilişim Çağına göre düzenleyelim. Beden Eğitimi dersinde konular yetişmediği için mi okullarda 4 saat ve zorunlu. Yoksa Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde de mi konular yetişmiyor. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bu çifte standartdarlardan çok rahatsızız bütün yanlış uygulamalar bizim alanımıza yapılıyor.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin 5. ve 6. sınıflarda 4 saate çıkarılmasını, bunun 2 saatinin donanım temelli 2 saatinin yazılım temelli olmasını talep ediyoruz. İlkokul 2. sınıftan itibaren her kademede bilinçli teknoloji kullanımına yönelik okullarda zorunlu bir ders konmasını talep ediyoruz. Liselerde 9. ve 10. sınıflarda zorunlu BT Dersini gerekli görüyoruz. Biz bunları söyleyince bazılarına komik geliyor ama aynı matematik,Coğrafya,tarih,Türkçe konularının her kademede tekrar tekrar gösterilmesi kimseyi rahatsız etmiyor ama söz Bilişime gelince bazıları tarafından tüm saygısızlıklara uğruyoruz.

"Bütün Teknolojilerin Aklı Onu Kullanan İnsanın Aklıyla Sınırlıdır." Yönetenlerden beklentilerimiz büyük, onlar gelecek nesillerimize sahip çıkmalılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.