Genel Başkan Koncuk: Şubat ayında atama yapılmasını sağlamalıyız.

Genel Başkan Koncuk: Şubat ayında atama yapılmasını sağlamalıyız.

Sayın Bakan Yılmaz, 96 bin net öğretmen açığımız var diyorsa, bu açıklama Bakan’ın öğretmen ataması istediğini göstermektedir.

 Sayın Bakan Yılmaz, 96 bin net öğretmen açığımız var diyorsa, bu açıklama Bakan’ın öğretmen ataması istediğini göstermektedir.

Şubat atamasının yılan hikayesine döndüğünü söyleyen Koncuk, “Şubat’ta öğretmen atama talebi bulunmaktadır. Bakan İsmet Yılmaz, 96 bin net öğretmen açığı var şeklindeki açıklamayı boşuna yapmamıştır. Sayın Bakan Yılmaz, 96 bin net öğretmen açığım var diyorsa, bu açıklama Bakan’ın öğretmen ataması istediğini göstermektedir. O halde engel kim? Buna engel Maliye Bakanlığı’dır. Naci Ağbal’ın, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağını söylediği şeklinde duyumlar gelmektedir. Bu yanlıştır. Bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı,  ‘96 bin öğretmen açığımız var’ diyorsa, buna Maliye Bakanı’nın engel olması mümkün değildir.

Atama bekleyen 450 bin öğretmen olduğunu hesap ederek, gençlerimizi umutsuzluğa, yokluğa terk etmemek gerektiği kanaatiyle Şubat ayında atama yapılmasını sağlamalıyız. 20 bin, 30 bin ne kadar atayabiliyorsak… Keza Ağustos ayında da atama yapılmalıdır. Haziran’da yeni mezunlar olacaktır. Ağustos ayında atama olmazsa, mezun olacak öğretmenlerimize büyük bir haksızlık olur. Başbakan’ın zorunlu olmadıkça kamuya eleman alınmayacak gibi açıklaması vardı. Bu açıklama Türkiye gerçeklerine uymuyor. Başka yerlerden kısıtlama yapın ama insana yatırımdan vazgeçilemez. 430 bin İİBF, 2 milyon lise mezunu, 1 milyon meslek yüksekokulu mezunu, 300 bin sağlık çalışanı iş arıyorsa, buna devletin bana ne demesi mümkün değildir. Başka yerden kısıtlama yaparsınız ama insana yatırımdan vazgeçemezsiniz. Bu konuda hiçbir gerekçeniz olamaz.”
Çağ atlamaktan bahsediyorsunuz ama öğretmene sahip çıkmıyorsunuz, öğretmeni mutsuz etmek adına her türlü çalışmanın içerisine giriyorsunuz, öğretmenleri daha stajyerliğinin başında öğretmen olduğu için pişman ediyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.