Gitmeyen Ya da İstifa Eden Öğretmenlerin Yeri Nasıl Doldurulacak?

Gitmeyen Ya da İstifa Eden Öğretmenlerin Yeri Nasıl Doldurulacak?

Ağustos ataması nihayet 15 Eylül’de gerçekleşecekmiş. Kadroların üçte ikisi sıcak bölgelerde. Atanıp da gitmezselerse ne olacak?

 Abbas GÜÇLÜ'nün yazısı...

Yine aynı şekilde, Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmasına rağmen, son yaşanan olaylardan etkilenerek, bir şekilde oraya gitmeyenlerin yeri nasıl doldurulacak?

Okulların çoktan açılması gerekirdi. Ertelendi. Ama belli ki MEB hala yeni öğretim yılına hazır değil.

Öğretmen konusu bu şekilde de diğer konular farklı mı, alın birini vurun diğerine…

 Yeni öğretim yılı sorunsuz başlamalı.

20 milyona yakın öğrenci var.

Eğer okulda huzur olmazsa, evlerin de huzuru kalmaz.

İşte bu yüzden yeni öğretim yılına çok daha iyi hazırlanmalıyız.

 

Öğretmen açığı var diye, yoldan geçenleri alıp sınıfa öğretmen diye sokmak da yanlışların en büyüğü olur…

Kapıda yarım milyona yakın öğretmen atama beklerken!..

Belki de tercihe bağlı öğretmen uygulaması getirilebilir.

KPSS’de belli bir puanın üzerinde alan adaylara bölge tercihi sunulabilinir!..

Ya da başka alternatifler geliştirilmelidir.



Ve işte bölgeden gelen bir tespit:
 Abbas bey iyi çalışmalar. 09/09/2015 tarihinde milliyet gazetesinde yer alan yazınızı okudum ve hak vermeden geçemedim. Öncelikle Güneydoğuda görev yapan bir eğitimci olarak bu konuda açıklama yapmak istiyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılında gerek görev yaptığım okulda gerekse bulunduğum ilçedeki diğer okullarda öğrenci başarısını artırmaya iyi bir lisede okumalarını sağlama adına kurslar, takviye etütler vb çalışmalar yaptık. İlçede yaz aylarında kurulan Teog tercih komisyonunda da görev alarak birçok öğrencinin tercihlerinde rehberlik yaptık ve bulunduğumuz ilde gerek fen liselerine gerekse yüksek puanlı diğer okullara yüzlerce öğrenci yerleştirdik. Ne yazık ki bölgede meydana gelen olaylar ve güvenlik kaygısı gibi nedenlerle veliler çocuklarını kazandıkları okullardan alarak ilçeye getirmeye başladı. 560-570 puan alan ve ildeki en iyi okulları kazanan öğrencilerimiz taban puanı 150-160 olan ilçedeki okullara nakillerini almak zorunda kaldı. Ve bu durum sadece bende değil ilçede görev yapan birçok eğitimci arkadaşta bir moral bozukluğu bir hayal kırıklığına yol açtı. Çocukların iyi bir okulda okumalarının engellenmesine mi kızsak, verilen onca çabaya mı üzülsek bilemiyoruz. bu yıl sınava hazırlanacak öğrencileri nasıl sınava hazırlayacağız ki. Nasılsa babalarımız bizi ile göndermeyecek ilçede okumak zorunda kalacağız dediklerinde ne diyebileceğiz ki….

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.