İhtiyaç kadar öğretmen yetişecek...

İhtiyaç kadar öğretmen yetişecek...

İhtiyaç kadar öğretmen yetişecek

Atanamayan öğretmen sayısı 300 bini bulunca hükümet harekete geçti. Eğitim fakültelerinde artık ihtiyaç duyulan branşlarda öğretmen kontenjanları açılacak, böylece atanamayan öğretmen problemi de sona erdirilmiş olacak.


Eğitim sisteminin en önemli meselelerinin başında gelen ‘Atanamayan Öğretmen’ sıkıntısına hükümet el atmaya hazırlanıyor. Her yıl gerçekleştirilen 40-50 bin civarında öğretmen atamasına rağmen geçmiş yıllardan gelen öğretmen adaylarının yığılmaya sebep olmasıyla atanamayan öğretmen sayısının 300 bine dayanması hükümeti harekete geçirdi. Buna göre aralarında Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Üniversitelerin yer aldığı kurumlar bir araya gelerek öğretmen istihdamına köklü bir çözüm getirilmesi için çalışma yapacak. Bu kapsamda öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacak ve 2013 yılında uygulanmaya başlanacak. Eğitim fakültelerinin kontenjanları ise eğitim sisteminin gelecekte ihtiyaç duyacağı branşlara ve öğretmen sayısına göre belirlenecek. Böylelikle mezun olan öğretmen adaylarının dışarıda kalmasının önüne geçilecek. Öte yandan yeni yapılacak çalışmayla birlikte öğretmenlerin atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacının dikkate alındığı teşvik edici bir yaklaşım benimsenecek. 


TÜRKİYE



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.