İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2015

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2015

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK İL İÇİ başvuruları 20-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı; atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak.

  İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 20-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı; atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak. 

 
Öğretmenlerin 2015 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda yapıldı.
 
Bu kapsamda; zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabildi. 
 
Ayrıca zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden; 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar ile 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabildi. 



2015 İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Mebpersonel.com'da olacak

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları il il liste halinde sitemizde olacak. 27 Mayıs tarihinden itibaren açıklayan illeri Kırmızı renkle göstererek sizlerle paylaşacağız.



İl içi Yer Değiştirme Sonuçları Toplu Olarak Yayınlanacak. 20-26 Mayıs Tarihleri Arasında Alınan İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurularının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sorusu, Başvuruyu Yapan Tüm Öğretmenlerin Aklında Şu anda yer almakta.26 Mayıs TarihindeSona Erecek İl içi yer değiştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.Sonuçlar Toplu bir şekilde Kamuya sunulacak.Güncel Gelişmeleri takip etmek için "İl İçi Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?" adlı haberimizi takip edebilisiniz.Mebpersonel ekibi sürekli olarak haberimizi güncel tutup sizleri bilgilendirecektir.İl içi Atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek için haberin detay kısmına bakabilirsiniz...








İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 20-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak. 

Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak.  Öğretmenlerin 2015 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak.

 Bu kapsamda; zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.  Ayrıca zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden; 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar ile 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak. Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak. Buna göre, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak. 

Başvurular, https://mebbis.meb.gov.tr veya https://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. 


ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE'DE

MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmeliğe göre, fen ve sosyal bilimler liseleri öğretmenliklerine ve spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliği ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar veya resim öğretmenliğine atanacaklarda, başvuru tarihi itibarıyla görev yapılan alanın, atanmak istenilen alana uygun olması, başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil en az üç yıl öğretmenlik yapılmış olması şartları aranacak.
Fen liseleri ile sosyal bilimler liselerine atanmak üzere başvuruda bulunan öğretmenler tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanacak.
Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliği ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar veya resim öğretmenliklerine atanacaklarda Bakanlıkça yapılacak değerlendirme ve uygulama sınavında başarılı olma şartı da aranacak.
Öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri hakkında, Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanacak.
Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme, her iki eşin de öğretmen olması ve bu kapsamda yer değiştirmek istedikleri yerlerde alanları itibarıyla öğretmen ihtiyacı bulunmaması durumunda, istemeleri halinde her ikisinin de alanları itibarıyla öğretmen ihtiyacı bulunan il ve ilçeye atanmaları suretiyle gerçekleştirilebilecek.
Öğretmenlikte ve devlet memurluğunda adaylığı kaldırılmayanlar, devlet memurluğunda adaylığı kaldırılıp da öğretmenliğe ilk atama kapsamında atananlar ve yeniden atama ve kurumlar arası atama yoluyla öğretmenliğe atananlardan atandığı yerde en az bir yıl çalışmayanlar ile eşi isteğe bağlı sigortalı olan öğretmenler, aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamayacak.
Eşi veya çocuğu ölen öğretmenler, eş veya çocuklarının ölüm tarihinden itibaren bir yıl içinde, eşi emekli olan öğretmenler, eşinin emekliye ayrılış tarihinden itibaren bir yıl içinde eşinin ikamet ettiği yere yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.
Terör eylemlerinin etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, öğretmen olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumun ilgili makamlarca belgelendirilmiş olması kaydıyla, kadro imkânları da dikkate alınmak suretiyle bu Yönetmelikteki kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın öncelikle yerine getirilecek.

İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER
Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınacak.
Sağlık ve aile birliği mazeretlerine bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıl görev yapmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
Dönüştürülen eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, dönüşen eğitim kurumuna öğretmen olarak atanma şartlarını taşıması ve alanlarında norm kadro bulunması halinde hizmet puanı üstünlüğüne göre öncelikle bu eğitim kurumlarına atanacak.

MEBPERSONEL/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.