İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları

İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları

2015 öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirme yönetmeliği yayınlandı. 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Hakkındaki Tüm bilgileri haberimizde topladık.2015 İl içi Yer Değiştirme Kılavuzu için haberin detay kısmına bakabilirsiniz.

 Öğretmenlerin 2015 İsteğe Bağlı Yer Değiştirme'si ile ile ilgili İl içi Yer Değiştirme Klavuzu Meb Tarafından Açıklandı.Geçmiş günlerde resmi gazete ile birlikte yürürlüğe Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşşağıda vericek olduğumuz açıklamalar yapıldı.Atama ve Yer Değiştirmeyle ilgili verilen kararları öğrenmek için "İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu Meb Tarafından Açıklandı!" adlı haberi takip edebilirsiniz.Detaylar için....

3 YILLIK ÇALIŞMA SÜRESİ TAMAMLANANLAR BAŞVURUDA BULUNABİLECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde verilen açıklamaya göre 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar başvuruda bulunabilecekler.Açıklamada Tam olarak;

"Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, orunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlaya lar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. "

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER VE İZLENİCEK YOL!

"Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır."

"Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edecektir. 12 Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2015 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir."


BAŞVURULAR MAYIS'TA

"4 İl içi yer değiştirme başvuruları 20 26 Mayıs 2015 tarihleri arasında alınacak; atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacaktır."


2015 Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Tamamı İçin Tıklayınız

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.