İletişim Mezunlarından Öğretmen Adaylarına Çağrı

İletişim Mezunlarından Öğretmen Adaylarına Çağrı

İletişim fakültesi mezunları tartışmalı kanun teklifinin ardından, “Ülkenin geleceğini kısır çekişmelere kurban etmemeliyiz. Hangi dersi kimin okutacağını kişisel talepler değil uzmanlar belirlemeli.” dediler.

 Medya Okuryazarlığını uzmanları okumalı
Medya Okuryazarlığı dersine İletişim Fakültesi mezunlarının girmesine yönelik kanun teklifinin ardından tepkilerini dile getiren eğitim fakültesi mezunlarının, bilimsel gerekçelerden yoksun tepkiler gösterdiğini iddia eden İletişim Fakültesi mezunları, bu dersin gerekliliği kadar uzmanları tarafından okutulmasının da tartışılmaz olduğunu belirttiler.

Yapılan araştırmalarda, medya okuryazarlığı dersinin daha verimli olması için dersin notla değerlendirilmesi, hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerin yeterli hale getirilmesi, eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarına medya okuryazarlığına dönük derslerin okutulması veya iletişim fakültesi mezunlarının bu derslere girmesi gerektiği belirtildi. 

Bu tartışmanın kimseye bir faydası yok

2009 yılında AB uyum süreci kapsamında gelişmiş ülkelerde zorunlu olan medya okuryazarlığı dersinin alt yapısını oluşturmak amacıyla zorunlu ders olarak müfredata girmesi için çalışma başlatıldığı belirtilen açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve RTÜK’ün iletişim fakülteleri ile işbirliği yaparak önemli bir noktaya taşıdığı belirtilerek atama bekleyen öğretmenlerin haklarını aramak için MEB’in doğru bir uygulamasının sorgulanır duruma geldiği belirtildi.

Atama bekleyen öğretmenlerin birbirleriyle uğraşmalarının tahsis edilen kadronun arttırılmasına hiçbir katkısı olmayacağını belirten iletişim fakültesi mezunları, ülkenin geleceği ile ilgili kararların kendi geleceğimizden daha önemli olduğuna işaret edilerek, bir dersi kimin okutacağının doğru olacağına ilişkin kararın bilimsel dayanakları olması gerektiği ifade edildi.


gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.