İngilizce Öğretmeni İhtiyacı Artacak

İngilizce Öğretmeni İhtiyacı Artacak

2016-2017 eğitim öğretim yılında 5. sınıfların hazırlık sınıflarına çevrilmesi pilot uygulamasının yaygınlaşması beklenirken, bu uygulamadan dolayı İngilizce öğretmeni ihtiyacının da artacağı düşünülüyor.

 MEB, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın açıklamasına göre 5. sınıfların hazırlık sınıflarına çevrilmesi pilot uygulaması 2016 yılı Eylül ayında başlayacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılında yaygınlaşması beklenen uygulama ile MEB’in İngilizce öğretmeni ihtiyacının artacağı bekleniyor.

Haftada 22 Saat Yabancı Dil:
Eğitim çevrelerinde “devrim” gibi bir karar olarak konuşulan bu çalışmayla 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçeye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel okul1sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler almaya devam edecek. Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen kolejler bunu uygulayabilecek, daha sonra projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor.

Bakanlık bürokratlarının 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı ve hatta zaman zaman yurtdışında incelemede bulunduğu bu proje için akademisyenlerle görüşüldü, pedagoglardan görüş alındı. Ve yabancı dili öğretmek için en uygun yaş grubunun 11, yani 5’inci sınıf olduğuna karar verildi.

5. sınıflarda bu uygulamanın başlamasının sonucunda İngilice öğretmenlerine olan ihtiyacın artacağından, lakin diğer öğretmen gruplarına olan ihtiyacın azalacağından dolayı sosyal paylaşım sitelerinde değişik paylaşımlar yayınlandı. Örnek olarak:


 
MEBPERSONEL/ÖZEL HABER                                                                    

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.