İngilizce Öğretmenleri de ek atama istiyor!

İngilizce Öğretmenleri de ek atama istiyor!

İngilizce Öğretmenlerine Ek Atama Verilecek mi?

 2014 Eylül 40 bin öğretmen atamalarında en büyük haksızlık İngilizce branşına yapılmıştır. Sayın Bakanımız Nabi Avcı ve Sn Müsteşarımız Yusuf TEKİN "İhtiyaca göre en adil dağılımı" yapacaklarını sürekli sözlü olarak, basın ve sosyal medyada dile getirdiler. 2013 atamalarında 16 bin İngilizce ihtiyacı varken 6200 atama yapıldı. 2014 ihtiyaç sayımız 19 bine yakın olmasına rağmen 3binlerde bir alım yapıldı. Hakkımız olan kontenjan bizden alınıp norm fazlası sınıf öğretmenleri başta olmak üzere diğer branşlara dağıtıldı. Sayın Bakanımız ve Müsteşarımızın adil dağılım sözlerine güvenerek sıralaması 5000 ve 6000 arası olan öğretmen arkadaşlarımız ücretli öğretmenlik ve özel okul, dershane ve kolejlere başvurmadılar. Üstüne torba yasasının gecikmesi ve kontenjanların çok geç açıklanması sebebiyle atanmayı bekleyen öğretmen arkadaşlar başvuruda bulunamadılar ve şuan İŞSİZLER. Bazı erkek öğretmenlerimiz adil dağılım yapılacağına güvenerek askerlik başvurusunda bulunmadılar. Yine kontenjanların geç açıklanmasından dolayı şuan askere de gidemiyorlar askerlik işi de Şubat ayına kaldı. Gördüğünüz gibi ihtiyaca göre adil dağılım sözleri, verilen umut ve vaatler, son olarak torba yasasının da çok geç kabul edilip kontenjanların gecikmesi tüm öğretmen arkadaşları mağdur etmiştir. Ne ücretli öğretmenlik yapabiliyoruz, ne özel okullarda çalışabiliyoruz ne de askere gidebiliyoruz. Sebebi MEB ve çok ama çok geç açıklanan kontenjanlar.

2013 ilk atamada Din Kültürü Öğretmenlerine 1865 kontenjan verildi, ardından 23 Eylülde 3227 ek atama yapıldı ve dincilere 2065 kontenjan verildi. Gerekçe olarak ise "çok ihtiyaç var" gösterildi. 2013 atamalarında Din Kültürü Öğretmenlerine yapıldığı gibi 2014 atamalarında da İngilizce öğretmenlerinin mağduriyeti en kısa zamanda ek atama ile giderilmelidir. ilk atamanın hemen ardından boş kalan kontenjanlara gerekirse 1000-2000 kontenjan daha eklenip EK ATAMA talep ediyoruz ve bu sefer adil dağılımla İngilizceye hakkı olan kontenjanın verilmesini talep ediyoruz. Başta sayın Avcı ve Tekin olmak üzere tüm MEB personelinden gerekli duyarlılığı gösterip yapılan hatayı düzeltmelerini talep ediyoruz. İyi çalışmalar
Saygılarımızla
Hakkı yenen İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.