İstanbul'da Yarın Okullar Tatil Mi?

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil Mi?

6 Ekim 2015 yarın İstanbul'da okullar tatil mi?

 İstanbul'da okullar yarın tatil mi?  İstanbul'da öğrenim gören öğrenciler  6 Ekim 2015 İstanbul'da okullar tatil mi sorusuna cevap arıyor çünkü yarın yani 6 Ekim 2015 Salı  günü İstanbul'un kurtuluş günü bu sebepten dolayı 6 Ekim 2015 Salı günü okullar tatil mi olacak yoksa İstanbul'da okullar tatil olmayıp eğitim ve öğretim devam edecek.

İstanbul'da okulla tatil mi sorusuna şu ana kadar resmi olarak bir açıklama yetkililer tarafından yapıllmadı bu konuda en yetkili  kurum tabiki İstanbul Valiliği fakat haberimizin başında da belirtiğimiz üzere İstanbul'da okullar tatil mi konusunda  merakla cevap aranırken İstanbul Valiliği ve ya İl Milli Eğitim müdürlüğü bu konuda  resmi bir açıklama yapmadığı için net olarak istanbul'da okullar yarın tatil açıklamasını veremiyoruz. 


Bu konuda takvim ve yönetmelikler incelendiğinde istanbul'da 6  Ekim 2015 tarihinde tatil olması yönünde görüşler ağır basmaktadır 

İstanbul'da okullar tatil mi konusunda tarihi günler ile ilgili yönetmeliğe baktığımız da bu konuda son kararın mükkğ amirler tarafından verileceği açıkça belirtilmiştir.

İşte o madde

Tarihi Günler

Mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günler

MADDE 8 – (1) Mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günlerin kutlama faaliyetleri; Başkentte Ankara Valiliği, Başkent dışında valilikler ve kaymakamlıklarca oluşturulacak kutlama komiteleri tarafından belirlenir. Programda, günün anlam ve önemine uygun olarak yapılacak bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro, halk oyunları, gösteriler ve konser gibi faaliyetler yer alır. Programda tören geçişi ve tebrikata yer verilmez.denmektedir.

Buna göre tatil olup olmayacağına Mülki idare amirleri karar verecektir.


Mebpersonel.com olarak bu konduda yetkilier tarafından yapılacak bir açıklamyı eş zamanlı  olarka sizlere aktaracağız.






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.