Kamu-Sen, 40 bin öğretmen sayısını az buldu

Kamu-Sen, 40 bin öğretmen sayısını az buldu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 40 bin öğretmenin ataması ile ilgili "40 bin yetersiz, bunun daha da artırılması gerekir. Kaynak yetersizliği bir bahane olmamalı” dedi.

 Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 126 bin öğretmen açığı bulunduğu yönündeki açıklamalarını anımsatarak, öğretmen açığının Türk eğitim sisteminin köklü sorunlarından biri olduğunu söyledi.

      
Türkiye'nin OECD ülkeleriyle kıyaslandığında öğretmen açığının 250 binin üzerine çıktığını anlatan Koncuk, şöyle konuştu:
"Öğretmen açığı ücretli öğretmenlik uygulamasıyla kapatılmaya çalışıyor ama bu sorunu çözmüyor. Geçen yıl 11 bini İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 65 bin ücretli öğretmen görevlendirildi. Bu bile açığı kapatmaya yetmedi. Ne yazık ki Türkiye, ihtiyaçlarını ve eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendirerek yeni ve köklü bir öğretmen istihdam politikasını başaramadı."
      
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 40 bin öğretmenin atamasının yapılacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Koncuk, şöyle devam etti:

"40 bin yetersiz bunun daha da artırılması gerekir. Kaynak yetersizliği bir bahane olmamalı. Dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi olduğu için övünen Türkiye'nin İnsani Gelişme Endeksinde de dünyada 17’nci sırada olması lazım. Türkiye maalesef İnsani Gelişme Endeksinde dünyada 83’üncü sırada. Bu ülkemizde gelir dağılımında ciddi bir adaletsizliğin olduğunu gösteriyor." 
      
Koncuk, öğretmen açığına karşı atanamayan öğretmen sorununun da mevcut bir problem olduğunu belirterek atanamayan öğretmenlerin ortaokullarda etüt derslerinde görevlendirilebileceğini söyledi. Böylece hem öğretmen istihdamının sağlanacağını hem de öğrencilere derslerdeki eksiklerinin giderileceğini dile getirdi.

Türkiye'de gelir dağılımdaki adaletsizliğin istihdama da yansıdığını savunan Koncuk, Temmuz'da yapılan KPSS'ye yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin katılmasının genç işsizliği konusunda önemli bir veri olduğunu, bu sorunun çözülmesi için ciddi istihdam politikalarının geliştirilmesi gerektiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.