KILIÇDAROĞLU ÖĞRETMENLERİ KANDIRIYOR MU ? - Öğretmen Atamaları

KILIÇDAROĞLU ÖĞRETMENLERİ KANDIRIYOR MU ? - Öğretmen Atamaları

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenleri ve öğretmen adaylarını kandırıyor mu ?

 CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU seçimler öncesinde bol keseden vaatler veriyor.

 CHP'NİN mevcut oy oranlarına göre iktidar olma şansı yok... Çok zor bir ihtimal gibide gözüksede en fazla üçlü koalisyonla iktidar olabilir.  CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu bunu bildiği için her kesime vaatler sıralıyor.

 Öğretmenlere 3600 ek gösterge verileceğini ve atanamayan öğretmen kalmayacağını vaat ediyor.  Öncelikle atanamayan öğretmen konusuna bakacak olursak , Milli Eğitim Bakanlığında 866.000 civarında öğretmen görev yapıyor.  

Ak Parti döneminde yaklaşık 450 bin öğretmen ataması yapıldı. Her iki öğretmenden birisi Ak Parti döneminde atanmış.. MEB'de 33 bin norm fazlası öğretmeni göz önüne aldığımız zaman öğretmen açığı 81.000 civarında gözüküyor.

Bu yıl 47.000 öğretmen alımı yapılacağı ve 7 bin öğretmenin emekli olacağı hesap edilirse 2 yıl içerisinde öğretmen açığı kapanacaktır.  Atama bekleyen ve mezun olacak öğretmen adayı sayısı 500 bin civarındadır.  

MEB'de öğretmen açığının 81.000 olduğu düşünüldüğünde ,

KILIÇDAROĞLU öğretmen atamalarına parayı bulsa bile 47.000 atamanında yapılacağını göz önüne alırsak 50 bin öğretmen ataması daha yapma tüm kadrolar dolacaktır.  Geriye kalan 450.000 kişinin atamasını nereye yapacaktır.

KILIÇDAROĞLU'nun atanamayan öğretmenlerin, sırf oy uğruna hesap kitap yapmadan duygularıyla oynaması kabul edilebilir bir davranış değildir. Ülke gerçeklerinden haberi olmayan bir liderin bu ülkeyi nasıl yöneteceği sorgulanması gereken konudur. Öğretmenlere 3600 ek gösterge konusunda söz vren

KILIÇDAROĞLU , bu sözü sadece öğretmenlere değil polislerede veriyor. Neredeyse tüm memurlara 3600 ek gösterge sözü ve taşeron işçilere kadro sözü veriyor.  Bizim kültürümüzde güzel bir söz vardır. " Bekara , karı boşamak kolay gelir."  KILIÇDAROĞLU , iktidar olamayacağını bildiği için tüm taşeronları kadroya alırım diyor. Tüm memurlara 3600 ek gösterge vaat ediyor.

 KILIÇDAROĞLU , öncelikle İzmir , Eskişehir , Çankaya gibi kendi partisinin yönetttiği belediyelerde taşeron işçileri kadroya alsın ve örnek olsun.  Bu ülkede deprem paralarıyla memur maaşlarının ödendiği dönemler yaşandı. CHP lideri KILIÇDAROĞLU'nun atanamayan öğretmenler ve 3600 ek gösterge vaatlerinin dayanakları tutarsız ve geçersizdir.  Sadece oy uğruna öğretmenler ve öğretmen adaylarının duygularıyla oynamaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.