Koncuk'tan ''Mülakatla Öğretmen Alımı'' Açıklaması

Koncuk'tan ''Mülakatla Öğretmen Alımı'' Açıklaması

İsmail Koncuk'tan ''Mülakatla Öğretmen Alımı'' Açıklaması

İsmail Koncuk'tan Bakan Yılmaz'a "Mülakatla Öğretmen Alımı" Uyarısı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bakan İsmet Yılmaz'a sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatla öğretmen alımı üzerinden eleştirilerde bulundu. Koncuk, mülakatla öğretmen alımı yapılmasının atama bekleyen ve KPSS'ye giren öğretmen adayları için haksızlık olacağını bu uygulama düşüncesinden vazgeçilmesi gerektiğini tweetlerinde belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan ''Mülakatla Öğretmen Alımı'' Açıklaması.

Koncuk, Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. O açıklamalar Mebpersonel.com'da:

''KPSS öğretmen alımında tek belirleyicidir.Bunu mülakat vb yöntemlerle sulandırmak isteyenler gençlerimize ihanet eder. İhanet eder, çünkü, KPSS torpile ihtiyaç duymadan, fakir fukara çocuğunun iş bulma umududur.Bu umudu sulandırmak ihanetin daniskasıdır. Böyle bir uygulamanın düşünülmesi halinde 400 bin öğretmen adayının yanında,öğrenim gören yüz binlerce gencimizin tepkisi hesap edilmelidir. Siyasetçi her kafasına uygun gördüğünü uygulayan insan değil, toplumsal tepkileri de önceden öngörebilen insandır.Bizden söylemesi. Tarih göstermiştir ki, toplumsal düşünme kabiliyetini kaybetmiş, hesapsız kitapsız işler yapmış kişiler bunun bedelini siyaseten ödemiştir. Bu sebeplerle, Sn İsmet Yılmaz'a dost tavsiyesi, gençlerin geleceği üzerinden hesaplar yaparken, kendi siyasi geleceğinizi de hesap edin.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.