KPSS ile Atama Bekleyen Öğretmen Adayları Dikkat !...

KPSS ile Atama Bekleyen Öğretmen Adayları Dikkat !...

KPSS ile Atama Bekleyen Öğretmen Adayları Dikkat !


2012 KPSS ile atama bekleyen öğretmen adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar şu şekilde açıklandı.


Sıralama Kayması ve 26. Tercih Hakkında Önemli Uyarı


Öncelikle adaylarımızın gözden kaçırdıkları önemli noktaları aktaralım


P10 puanı artık “1 yıl” geçerli olacak


Adayların deyimiyle KPSS Yönetmeliği olarak bilinen Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin “KPSS Geçerlilik Süresi” başlıklı 11’inci maddesi 2 Temmuz 2012 tarihinde “KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır.” olarak değiştirilmiştir.


Ancak geçici ek madde gereği 2011 yılı P10 puanı bu atamalarda da kullanılmaktadır. 2012 yılı P10 puanı ise 2013 yılı KPSS’ye kadar sadece 1 yıl geçerli olacaktır.


2. Şubat atamaları kaldırıldı


Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey yetkilileri daha önce artık Şubat atamalarının olmayacağını belirtmişlerdi. Buna göre öğretmen atamaları sadece Ağustos ayı sonunda olmak üzere yılda bir kez yapılacaktır.


Bu bilgileri verdikten sonra şu değerlendirmeleri sizlere iletmek istiyoruz:


26. Tercih Kullanmayacak Olanlar Bir daha Düşünsünler


Öğretmen adayları daha önceki yerleştirmelerde temelde iki sebepten dolayı Ağustos’ta tercih yapmıyorlardı ya da belli sayıda tercih yaparak 26. tercihi açmıyorlardı.


İlk sebep, kontenjanları beğenmeyen adayların “ ne de olsa puanım yüksek ve P10 puanım 2 yıl geçerli” düşüncesiyle beklemeleridir.


İkinci sebep ise yılda iki kez yapılan atamalar nedeniyle adayların “Ağustos’ta olmazsa Şubat’ta iyi bir yere giderim” diye düşünerek tercih yapmamalarıydı. Tabi bunların yanında zorunlu ve özel sebeplerle tercih yapmayan adaylar da bulunmaktadır.


Fakat artık sistem değişmiş bulunmaktadır. Bundan sonra, hem P10 puanları 1 yıl geçerli olacaktır, hem de Ağustos’tan sonra atama yapılmayacaktır. Yani, bir adayın Ağustos ayındaki atamadan başka puanını kullanabilme şansı yoktur.


Bu yüzden 26. tercih hakkını kullanmayı düşünmeyen adayların bu konuyu bir daha düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Yoksa bir sonraki sene için hazırlanmaya başlayacaklardır.




Branş Sıralamalarında Kayma Olur mu?


Sıralama kayması yüksek puanlı adayların tercih yapmaması nedeniyle kontenjan sayısından geride bir sıralamaya sahip olan adaya atanma sırasının gelmesidir.


Yukarıda da izah ettiğimiz gibi P10 puanlarının artık 1 yıl geçerli olması ve tek atamanın yapılacak olması her branştaki adayları mecburen tercih yapmaya ve 26. tercihlerini kullanmaya zorlayacaktır. Bunun sonucunda ise branş sıralamasında kayma olması ihtimali çok düşük olacaktır. Kayma olsa bile bu oldukça küçük olacaktır.


Memurlar.net
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.