Lise Branş Öğretmenleri Atama İstiyor!

Lise Branş Öğretmenleri Atama İstiyor!

Lise branş öğretmenleri 17 yıldır atanamadıklarını söyleyerek, atama talebinde bulunuyor.

"Bizler lise branş öğretmen adaylarıyız. 1999 yılından 2016 yılı 10 Ekim ataması dahil 17 yıldır başta TARİH olmak üzere Coğrafya, Kimya, Fizik, Biyoloji gibi lise branşlarına istisnasız her yıl (100-200-300) gibi sayılarla kontenjan ayrılıyor. Bir kez bile 1000 (Bin) kişi alınmadı, haliyle 17 yıldır atanamıyoruz. Açık yok deniyor; fakat 70 bin ücretli öğretmenin 20 bini lise branşlarından oluşuyor. Tamam sınıf  öğretmeni, İngilizce, Din Kültürü öğretmeni gibi branşlara ihtiyaç daha çok; fakat 17 yıldır istisnasız her yıl 10 bin sınıf öğretmeni, 5 bin İngilizce öğretmeni, 4 bin Din Kültürü öğretmeni, 3 bin rehberlik öğretmeni gibi branşlardan atama oluyor. Bu branşlardan mezun olanlar ya mezun olduğu yıl, ya da bir yıl sonra atanırken, biz lise branşları 17 yıldır atanamıyoruz.

Bir kez olsun TARİH ÖĞRETMENLİĞİ başta olmak üzere, Kimya, Fizik, Biyoloji, Coğrafya gibi lise branşlarından 1500’er öğretmen alınmasını istiyoruz. Lütfen sesimizi Güçlü bir şekilde dile getirin."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.