Mağdur olanlar için 40 bin atama istiyorum

Mağdur olanlar için 40 bin atama istiyorum

2010 KPSS'de, cevap kağıdına işaretlediği şıkların sınava giren başka kişiyle eşleşmesi yüzünden kopya çektiği gerekçesiyle sınavı iptal edilen Bilge Alkaya, hakkını geri istiyor.

Sakarya'da 2010'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren Bilge Alkaya'nın, cevap kağıdına işaretlediği şıkların aynı sınava giren başka kişiyle birebir eşleşmesi üzerine kopya çektiği gerekçesiyle sınavı iptal edildi.

Alkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS sonuçlarına göre, genel-yetenek ve genel-kültür kısmında yıldız işareti olduğunu, eğitim bilimleri kısmında ise netlerinin hesaplandığını söyledi.

P10 puan türünün 39 civarında olduğunu, P3 puan türünün ise genel-kültür ve genel-yetenek olmadığı için hesaplanmadığını vurgulayan Alkaya, "Sayfanın en altında 'KPSS'de kopya çektiğiniz gerekçesiyle sınavınız iptal edilmiş' diye açıklamışlar" dedi.

"Mağdur olanlar için 40 bin atama istiyorum"

Alkaya, toplu açılış töreni için Sakarya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 14 sayfalık mektup verdiğini anımsatarak, konunun gerekli birimlere iletileceği bilgisini aldığını kaydetti.

2010 KPSS'de asıl kopyanın genel-kültür, genel-yetenek kısmında yapıldığını fakat eğitim bilimlerinin iptal edildiğine dikkati çeken Alkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekmeğimi kazanmak için fındık tarlasında çalıştım. Bundan erinmiyorum fakat öğretmenlik mesleğini yapmak istiyorum. Benim gibi birçok farklı işte çalışan arkadaşım var, bu mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor. 2011'de de bu sınava girdim, 80 aldım, puan 81'de kapattı. O zaman da 'nasip değilmiş, kontenjanlar bu kadarmış' dedik. 2010'da yapılan kopya olayına nedense 'nasip değilmiş' diyemiyorsunuz. Benim gibi yaklaşık 5-6 yıldır çalışan, çabalayan insanlar var. Çalışmıyoruz, birebir KPSS'ye hazırlanıyoruz, çalışmadığımız için de ailemize yük oluyoruz. Bunlar da KPSS'nin görünmeyen bambaşka yüzleri."

Alkaya, 2011'den beri atanmak için çabaladığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız'dan hem 2010'u unutturması hem de ağlayan yüzlerin gülmesi için bu ay branşa adaletli 40 bin atama istiyorum. Hepsi atansın, yerini bulsun. Öğretmenler de çocuklar da mutlu olsun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.