MEB 2014 Öğretmen Atama Kontenjanları Ne Zaman Açıklanır?

MEB 2014 Öğretmen Atama Kontenjanları Ne Zaman Açıklanır?

MEB 2014 Öğretmen Atama Kontenjanları Ne Zaman Açıklanır? MEB, KPSS puanı ile öğretmen alım kontenjanlarını en erken Eylül'de açıklayabilir.

 MEB, tam 3,5 ay önce yer değiştirme ve atama takvimini açıklamıştı. Bu takvime göre sırasıyla il içi (Mayıs'ta), iller arası (Haziran'da) ve özür durumu (Ağustos'ta) nakilleri yapıldıktan sonra "ilk atama" süreci başlayacaktı.

5 Mayıs tarihinde açıklanan takvime göre, özür durumundan nakil başvurularının 11 ila 15 Ağustos tarihlerinde alınması ve sonuçların 19 veya 20 Ağustos'ta açıklanması öngörülüyordu. Özür durumu sonuçlarından 5 gün sonra da ilk atama başvurularının 25 ila 29 Ağustos tarihlerinde alınması ve sonuçların 1 ila 3 Eylül tarihlerinde açıklanması öngörülmüştü.

Ancak, TEOG sonuçlarından dolayı özür durumundan nakil başvurularının takvimi sarktı. Yeni belirlenen takvime göre, 20 ila 26 Ağustos tarihleri arasında başvuru alınacak, sonuçlar 29 Ağustos'ta açıklanacak, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 1 Eylül'den itibaren yapılacaktır.

Özür grubundaki bu yeni takvim dolaysıyla, KPSS puanıyla öğretmen alım kontenjanlarının ilan edilmesi, başvuruların alınması gibi süreçler Eylül ayına sarkmıştır. Mayıs ayındaki takvime kıyasla söyleyecek olursak, ilk atama kontenjanlarının Eylül ayından önce ilan edilme ihtimali yoktur. Özür grubu nakilleri yapılıp, öğretmenler ilişiklerini kestikten sonra süreç tamamlanmış olacak ve okul bazında ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. Okul bazında ihtiyaçların belli olmasının, 5 Eylül 2014 tarihine kadar sarkabileceğini düşünüyoruz.


Öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanır?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.