MEB Adaylık Kaldırma Sınavı Soru Ve Cevapları 9 Aralık 2018.

MEB Adaylık Kaldırma Sınavı Soru Ve Cevapları 9 Aralık 2018.

MEB Adaylık Kaldırma Sınavı Soru Ve Cevapları 9 Aralık 2018.

MEB adaylık kaldırma sınavı sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenler için düzenlenen Adaylık Kaldırma Sınavı, 9 Aralık 2018´de 81 il merkezinde tek oturumda yapıldı. 

Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılır.

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılır.

Adaylık kaldırma sınav soruları ve cevap anahtarı 11 Aralık 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde  resmi olarak yayımlanması bekleniyor.

Adaylık kaldırma sınavına girenöğretmenler  https://twitter.com/mebpersonelcom twiter adresimizde bizleri takip ederek soru ve cevapları yorumlayıp paylaşabilirler.

ADAYLIK KALDIRMA SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.