MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan "Şubatta Atama Olacak mı?" Sorusuna Yanıt Geldi

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan "Şubatta Atama Olacak mı?" Sorusuna Yanıt Geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan Şubatta yapılması beklenen Öğretmen atamaları için bir açıklama geldi. Lakin yaptığı açıklamanın atama bekleyen adayların cevaplarını karşıladığı söylenemez.

Milli Eğitim Bakanı'na Şubat atamaları ile ilgili sorular soruldu. TBMM genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Bu görüşmeler sırarında ise Milli Eğitim Bakanı Sayın Yılmaz'a, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'den "Şubatta Atama Olacak mı?" sorusu geldi. Sayın Yılmaz ve İrgil'in arasında geçen konuşma ise şöyle:

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil: 

-Sayın Bakan açıklıktan ve şeffaflıktan bahsediyor. Ben net olarak soruyorum. Şurada şubat ayına iki ay kaldı. Kamuoyu bunu soruyor, bizim de görevimiz bu soruları size yansıtmak, net olarak yanıt istiyoruz: Şubat ayında atama olacak mı? Ne kadar olacak? Sözleşmeli mi olacak? Bunu, lütfen, söyler misiniz. Atama olmayacaksa olmayacağını da söyleyin çünkü insanlar planlarını ona göre yapsınlar.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 

-"Şubatta atama yapılacak mı?" Daha önce söylediğimizi aynen tekrarlıyoruz. Aynen tekrarlayınca biz... Bu Sezai Karakoç'un güzel bir şiiri var, çok hoşuma gider. "İki tane elimiz var deriz;/ Bin tane elimiz olsaydı/ Bini birbirinin aynı olurdu deriz./ 999 elimiz kağıt gibi yansın,/ Bir elimiz güneş gibi dursun.../ Biz elbette dudak büker, hayret ederiz." Ama, bir önceki bölümde... Yani, biz bildiğimizi, doğru şeyi aynen söyleriz. Ne söyledik daha önce? "Şubatta öğretmen atanacak mı?" Tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Başbakanımız, Maliye Bakanı, Devlet Personel Başkanlığı gelecek -Türkiye'nin öğretmene ihtiyacı var, polise ihtiyacı var, hakime ihtiyacı var, doktora ihtiyacı var- işte, bunlarla bakacağız. Hangisinin daha önceliği varsa bunlar belli...

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil: 

-Hayır Sayın Bakan, sizi sıkıştırmak için sormuyorum, gerçekten öğrenmek için soruyorum. 2 ay var.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

 -Çok net söylüyorum. Şu anda eğer illa... Sizi takip edenlere diyeceksiniz ki: Şubatta Milli Eğitim Bakanı bir atama olacağını söylemedi. Bunu söyleyebilirsiniz.

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil:

Yani yok teşekkür ederim.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 

-Ben böyle demedim ama siz isterseniz o yorumu çırakın.

Mebpersonel.com // Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.