MEB'den Öğretmen İhtiyacı ve Öğretmen Atamaları Açıklaması

MEB'den Öğretmen İhtiyacı ve Öğretmen Atamaları Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı: Öğretmen açığı 117 bin 403

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ihtiyacının eylül 2018 itibariyle 117 bin 403 olduğunu açıkladı. Aralık ayı sonunda atanacak öğretmen sayısı ise sadece 20 bin olacak.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığa bağlı bütün okullardaki öğretmen açığını kapatmak için gereken öğretmen ihtiyacını 117 bin 403 olarak açıkladı. Bakan Selçuk, CHP Milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Ömer Fethi Gürer’in öğretmen açığı ile ilgili soru önergelerini yanıtladı. “Bakanlığımızın 11 Eylül 2018 tarihli MEBBİS veri tabanı kayıtlarına göre öğretmen ihtiyacı 117 bin 403” diyen Bakan Selçuk, 2018 yılında yapılan atamalarla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “2018 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılmıştır. Ayrıca ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanmasına yönelik planlanan 5 bin öğretmenin atanma iş ve işlemleri tamamlanmıştır”dedi. Bakan Selçuk, ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna ise yanıt vermedi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.