MEB Şubat Atamasında Mülakatla Mı Alım Yapacak?

MEB Şubat Atamasında Mülakatla Mı Alım Yapacak?

MEB Şubat Atamasında Yine Mülakatla Öğretmen Mi Alacak? "Sözleşmeli Öğretmenlik Ve Mülakat Uygulamasından Vazgeçilmelidir"

MEB Şubat Atamasında Yine Mülakatla Öğretmen Mi Alacak? "Sözleşmeli Öğretmenlik Ve Mülakat Uygulamasından Vazgeçilmelidir"
 

"MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Ve Mülakat Uygulamasından Vazgeçmelidir". Son yapılan öğretmen atamaları için atamalarda ilk kez kullanılan mülakat uygulaması, öğretmen adaylarının tepkisine yol açmıştır. Objektif değerlendirmenin yapılmadığını söyleyen öğretmen adayları, mülakat ile öğretmen ataması uygulamasının kaldırılmasını talep ediyorlar. Bundan sonraki olası atamalarda bu uygulamadan vazgeçilmesini bekleyen öğretmen adayları, büyük bir endiğe ile Şubat ayındaki öğretmen atamalarını bekliyor.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Bu konuyla ilgili şikayetinizi dile getirebilirsiniz. Sözlü mülakatta hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız veya sözlü mülakat uygulamasına karşıysanız bunu fiili olarak dile getirmeniz gerekmektedir.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KULLANILAN MÜLAKAT UYGULAMASI KALDIRILMALIDIR


 Sözleşmeli öğretmen atamasına tepkiler gelmesine rağmen MEB bu konuda geri adım atmadı ve öğretmenlerin yer değiştirememesi için sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını faaliyete geçirdi. Sözleşmeli öğretmenlik ile birlikte gelen sözlü mülakat ise öğretmen adaylarının korkusunu, endişesini iyice arttırdı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandıktan sonra ve akabindeki süreçte öğretmen adaylarından büyük tepkiler gelmeye başladı. Milletvekilleri de genel kurulda yaptıkları konuşmalarda mülakatın kaldırılması için önergeler verdiler.

KPSS’den 90 puan alarak rakipleri arasından çok iyi bir sıralama elde eden aday sözlü mülakat sonucuna göre 75 aldığında branşının kontenjanına göre atanamama durumu ile karşı karşıya kalmaktadır. Çünkü sözleşmeli öğretmen ataması sözlü mülakat sonucuna göre yapılmaktadır. Sözlü mülakata giren adaylar, mülakattan çıktıktan sonra KPSS puanının hiçbir etkisi, değeri kalmamaktadır. Mülakat komisyonu tarafından kendisine kaç puan verilirse o puan ile sözleşmeli öğretmen atama tercih başvurusu yapma hakkı kazanmaktadır.

DAHA OBJEKTİF PUANLAMA YAPILAN  BİR SİSTEME GEÇİLEBİLİR

Öğretmen olarak atanmak için olmak için binbir türlü yollardan, zorluklardan geçen öğretmen adaylarını en çok üzense atamaları için sadece sözlü mülakat puanının kriter alınması olmuştur. Sözleşmeli öğretmenlik için oluşturulan sözlü mülakat komisyonlarında komisyon üyeleri tarafından ufak da olsa olumlu ya da olumsuz yapılan yanlı tutum öğretmen adayının hayatını etkilemektedir. Sözlü mülakat uygulaması yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmelidir. Sözlü mülakat uygulaması kaldırılmalıdır.

Sözleşmeli öğretmen atamaları için kullanılan mülakat uygulaması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çalışma içerisinde olduğu gelen bilgiler arasında. Önümüzdeki süreçte bakanlık yetkililerinin sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat puanlaması konusunda bir kılavuz çıkarıp kamuoyunu bilgilendireceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.