MEDYA OKUR YAZARLIĞI VE İLETİŞİMCİLER ATANMAK İSTİYORA

MEDYA OKUR YAZARLIĞI VE İLETİŞİMCİLER ATANMAK İSTİYORA

MEDYA OKUR YAZARLIĞI VE İLETİŞİMCİLER ATANMAK İSTİYORA

 BİZLER PEDAGOJİK FORMASYON ALMIŞ İLETİŞİM MEZUNLARI OLARAK;

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun halen seçmeli olarak okutulan Medya okur yazarlığı dersini eğitimin belirli kademelerinde zorunlu yapmasını talep ediyoruz.Bunun için gerekli düzenlemeyi ders çizelgelerinde hazırlamalıdır. Medyanın, bir toplumun birliği, bütünlüğü, refahı, gücü ve bekası üzerinde çok etkisi vardır.Son yüzyılda medya gücü dünyaya hükmetmiştir.Eğitim ve gelişimi etkileyen en önemli değişkenlerden biri ‘MEDYA’ dır.Bir çocuk ortaöğretimi süresince 12 bin saatini okulda geçirirken 15 bin saatini televizyon karşısında geçirmektedir. İlköğretim çağını tamamlamış bir çocuk; Yaklaşık 100 bin şiddet sahnesi,8 bin ölüm ya da öldürülme sahnesi izlemektedir. Beş çocuktan birinin odasında televizyon bulunmak ya da çocuklar televizyonun olduğu odada uyumaktadır. Medyada izlediği şiddet arttıkça çocuk; daha fazla saldırgan davranış sergiliyor, düşmanlık duyguları besliyor, başkalarının çektiği acıya ve eziyete karşı duyarsızlaşıyor, şiddeti arzular hale geliyor. Kaygı ve uyku bozuklukları yaşıyor. Bizler bu olumsuzlukların farkındayız Milli Eğitim Bakanlığı  Talim Ve Terbiye kuruluda farkına varmalıdır. Konu önemi fark edilmeli ve ders zorunlu hale getirilerek  akademik ve pedagojik eğitimini almış iletişimcilere teslim edilmelidir. Bu kapsamda; en son 30 Haziran-01 Temmuz 2012 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Medya Okuryazarlığı Çalıştayı düzenlenmiştir. Söz konusu çalıştayda, yaşam boyunca medya okuryazarlığı ile birlikte medya okuryazarlığı dersi ele alınmış olup, çalıştaydan çıkan sonuç bildirgesinde de bu dersin yetkin öğretmenler tarafından verilmesi, iletişim fakültesi mezunlarının pedagojik formasyon almalarının sağlanması önerilmiştir. Bu sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılmış ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı’na da iletilmiştir. İletişim fakültesi mezunları olarak RTÜK tarafından düzenlenen bu çalıştayı ve sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının dikkate almasını ve medya okur ayzarlığı dersinin artık gercek değerini bulmasını ve iletişim fakültesi mezunlarına verilmesini diliyoruz.


Bu amaçla kaç gündür yürüttüğümüz #MedyaokuryazarlığıZorunluolsun hashtagli tweetlerimiz bu aksam itibariyle yogunlaştıracağız... 


Bilgilerinize sunar gerekli özenin biz iletişimcilerede gösterilmesini rica ederim.

TÜM İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI GRUBU ADINA

İhsan YILDIRIM

Mebpersonel.Com/Özel Haber

"Tüm hakkı saklıdır"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.