Memur Öğretmenler de Öğretmen Olmak İstiyor

Memur Öğretmenler de Öğretmen Olmak İstiyor

Atamalarda sadece %3 kontenjan ile hizmet yılına göre sırası gelen, kamuda çalışan hizmetli, memur, şoför, hasta bakıcı, imam, müezzin vb. kadrolarda görev yapan eğitim fakültesi mezunu, öğretmenlik mezunu ve formasyon sahibi olan personel, Kurumlararası İlk Atama ile öğretmenliğe atanmaktaydı.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer zamanında atamalara bir gün kala ‘’ Kurumlararası İlk Atama’’ nın kaldırılması büyük mağduriyet oluşturdu. 6 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 31 Ağustos 2012 tarihinde bir değişiklik yapıldı. Bu yapılan değişiklik ile "Kurum içi İlk Atama ve Kurumlar Arası İlk Atama" yürürlükten kaldırılmış oldu.

Kurum içi İlk Atama ve Kurumlar Arası İlk Atamanın kaldırılması ile kamudaki memurların tekrar KPSS'ye girerek puan üstünlüğüne göre atanma şartı getirilmiş oldu.

31 Ağustos 2012 tarihinde değişikliğe uğrayan "MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile mağdur olanlar bir an önce MEB’e öğretmen olarak atanmak istiyor. 

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNİN AYRINTILARI

31 Ağustos 2012 Tarihli ve 28397 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan değişikliğin 1. maddesi ile 06.05.2010 Tarihli ve 27573 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Temel ilkeler başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendi, Yönetmeliğin Atama çeşitleri başlıklı 12. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

Değişikliğin 3. maddesi ile Yönetmeliğin İlk atama başlıklı 13. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde yer alan Aday ibaresi Aday veya asıl olarak, adaylığı kaldırılmadan ibaresi adaylığı kaldırılmadan veya kaldırıldıktan sonra olarak değiştirilmiştir.

Değişikliğin 4. maddesi ile Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama başlıklı Yönetmeliğin 15. maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Yönetmeliğin İlk atama başlıklı 13. maddesi 1. fıkrasındaki; (1) Kamu Personel Seçme Sınavına katılmış ve bu sınavda Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla ilk atama kapsamında başvuruda bulunabilirler. hükümleri bulunmaktadır.

Değişikliğin 5. maddesi ile Yönetmeliğin Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında çalışanların atamaları başlıklı 17. maddesinin 3. fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Değişikliğin 6. maddesi ile Yönetmeliğin Kontenjan belirleme başlıklı 18. maddesinin 3. fıkrasının (a) bendinde yer alan ?% 7'si ibaresi % 1'i olarak değiştirilmiş, (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

Yönetmeliğin Kontenjan belirleme başlıklı 18. maddesinin 3. fıkrasının, (b) bendinin yürürlükten kaldırılması ile Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atamalara kontenjan ayrılmayacak bu durumda olanlar ilk atama yoluyla KPSS puanı ile atanacaklardır.

Değişikliğin 7. maddesi ile Yönetmeliğin Başvurularda istenecek belgeler ve beyan başlıklı 21. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 15, ibaresi ile (d) ve (e) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

Yönetmeliğin Başvurularda istenecek belgeler ve beyan başlıklı 21. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 15, ibaresi ile (d) ve (e) bentleri yürürlükten kaldırıldığı için Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atamalarda KPSS puanı ile atanacakları için artık belge istenmeyecek.

Değişikliğin 8. maddesi ile Yönetmeliğin Atama başlıklı 22. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmış, 5. fıkrasında yer alan 14 üncü ve 15 inci maddelerine ibaresi 14 üncü maddesine olarak ve 7. fıkrasında yer alan 14 üncü ve 15 inci maddeleri ibaresi 14 üncü maddesi olarak değiştirilmiştir.

KamuMeb.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.