Mesele Öğretmen Olunca, Sendikalar Birleşti

Mesele Öğretmen Olunca, Sendikalar Birleşti

Adıyaman'da şiddete maruz kalan Handan öğretmene bütün sendikalardan destek geldi.10.05.2013 günü Adıyaman Lisesi önünde Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsetin AĞAR tarafından okunan basın açıklaması ile olay kınandı.

 Gün geçmiyor ki ülkemin bir köşesinde öğretmene şiddet taciz ve hakaret olayları yaşanmasın. Dün itibariyle; şu an önünde bulunduğumuz Adıyaman ile özdeşleşmiş bu güzide Eğitim yuvasının adına da halel getirecek üzücü bir hadise yaşanmıştır, Tek derdi öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara edep öğreterek geleceğe hazırlamak olan Handan öğretmenimiz hiç de hak etmediği bir şekilde kendini bilmez bir öğrenci velisinin edepsiz hakaretlerine maruz kalmıştır. Bu ne cürettir ki öğretmenimiz görevi başında huzursuz edilebiliyor. 

Hiçbir sendika ayırımı yapmadan arkadaşımıza yapılan bu barbarca davranışı lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının Handan öğretmenin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz.

Birkaç gün önce Akşemsettin Ortaokulumuzda bir arkadaşımıza bıçaklı saldırı yapılmış aradan iki gün geçmeden bu olay meydana gelmiştir. Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir şey gelecek diye endişe ediyoruz.

Adıyaman Lisesinin önünden yükselen bu çığlığı evvela mesleğimizi hor gören, bizleri güvercinlere benzeten, itibarsızlaştıran, “müdür sizin saçınızı keserse ben de onun saçını keserim” diyen zihniyet acaba duyabilecek ve artan bu şiddet olaylarından kendine pay çıkarabilecek mi? Asılsız BİMER ve ALO 147 ihbarları dikkate alınmaya devam edecek mi?

Bundan böyle yaşanacak herhangi bu tür bir olay karşısında sadece basın açıklaması yapmakla yetineceğimiz sanılmasın. Burada yüreklerini birleştirmeye gelen eğitim camiası daha radikal kararlar almaya ve bunları uygulamaya muktedirdir. 

Kendi işyerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz? 

Değerli basın mensupları, sizin aracılığınızla buradan bütün yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki;

Başta il Milli Eğitim Müdürümüzden ve Sayın Valimizden bu olayla ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelerini bekliyoruz.

Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır.

Eğitim sendikaları olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda ve eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini belirtiyor, arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. 



Sendikalar adına;



Şemsettin AĞAR Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı



TÜRK EĞİTİM-SEN EĞİTİM-SEN EĞİTİM BİR-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.