MHP Mv. Erkan Akçay:“ “Pansuman hamlelerle sorun çözülmez” - Öğretmen Atamaları

MHP Mv. Erkan Akçay:“ “Pansuman hamlelerle sorun çözülmez” - Öğretmen Atamaları

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, atanamayan öğretmenler ve öğretmen açığı konusunu Meclis gündemine taşıdı. Akçay, “Millî eğitim kadrosuna katılmak için gün sayan öğretmenlerimize bekledikleri haber verilmelidir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini gündeme getiren Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, kalıcı çözüm istedi. Akçay konuşmasında pansuman hamlelerle sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. Atama bekleyen öğretmenlerin ülkemizdeki en önemli sosyal ve ekonomik sorunlardan birisi olduğunu ifade eden Akçay 2017 yılında KPSS Eğitim Bilimleri testine farklı alanlardan 412 bin 139 adayın girdiğine dikkat çekerek atama bekleyen öğretmen sayısının 400 bin olduğunu söyledi.

“Pansuman hamlelerle sorun çözülmez”


Atama bekleyen öğretmen gün geçtikçe ve çok hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun önüne geçmenin en önemli yollarından biri açık öğretmen kadrolarına atama yapılmasıdır. Gerek atama bekleyen öğretmenler gerekse öğrencilerimiz adına elzem olan bu durum acilen çözülmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması için 20 Şubat 2018’de ilana çıkılacağını ve Haziranda atama yapılacağını açıklamıştır. Öğretmen açığı ve öğretmen atamaları sadece bir istihdam meselesi olarak ele alınmamalıdır. Pansuman hamlelerle bu sorun çözülemez. Öğretmen açığı bir milli eğitim sorunudur. Öğrenciler öğretmenleriyle buluşmalıdır. Milli eğitim kadrosuna katılmak için gün sayan öğretmenlerimize bekledikleri haber verilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.