MHP'li Vural'dan "Güvercinli" Basın Toplantısı

MHP'li Vural'dan "Güvercinli" Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, atanamayan öğretmenlerle birlikte düzenlediği güvercinli basın toplantısında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere atama müjdesi verilmesini istedi.



Vural, ataması yapılmayan bir grup öğretmenle birlikte Tbmm'de basın toplantısı düzenledi. İki güvercin ile konuşma yapan Vural, "Milli Eğitim Bakanı'nın yem bekleyen güvercinler olarak adlandırdığı, çocuklarımıza bilgi ve kültür vermek isteyen öğretmenlerimiz geldi. Bu güvercinler, kanadı kırık güvercinler, uçamıyorlar. Atanamıyorlar çünkü, o yüzden çocuklarımızın dersi boş geçiyor" dedi.

Öğretmen adaylarının tek isteklerinin Anadolu'nun herhangi bir yerine öğretmen olarak atanmak olduğunu belirten Vural, "Türkiye'nin en önemli sorunu eğitim. Derslerimiz boş geçiyor, kadrolarından uzaklaştırılan öğretmenlerle nasıl bir eğitim verilebilir. Üniversite kuruyoruz, aileleri harcama yapıyor, öğretmen yetiştiriyoruz ama bu öğretmenler sahip oldukları bilgileri çocuklarımıza aktaramıyor. Kanat istiyor öğretmenlerimiz. Yem beklemiyor, hakkını istiyor. Bunlar yem bekleyen güvercinler değil. Maaş peşinde koşanlar değil bunlar. Bilgilerini çocuklarımıza aktarmak heyecanıyla mezun oldular. Devlet beni yetiştirdi, yetiştirdiyse boş geçen derslere ben girmek istiyorum diyor. Bu güvercinlerin kanadını kıranlar utanmalı. Herkes haddini bilmeli. Ne hakkınız var öğretmenlerin konumunu bu şekilde aşağılamaya" diye konuştu.

Öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanı'ndan yem değil atama müjdesi beklediklerini belirten Vural, "İnşallah 24 Kasım'da kanat takıp uçarsınız. Milli Eğitim Bakanı'ndan müjde bekliyorlar, yem beklemiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yem beklemez, hak bekler, hukuk bekler" dedi.

Vural, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, yerel seçimlerin öne alınmasını içeren anayasa değişikliğinin referandum sınırında kabul edilmesinin ardından yaşanan fire tartışmalarının anımsatılması üzerine, "Çokta fire daha fazla olur. Bizim milletvekillerimizin tamamının imzasının olduğunu hatırlatmak istiyorum. CHP'nin bu seçimlerden kaçmak istediğini niye sorgulamıyorsunuz? Bir de CHP'ye sorun. Hani karşı değildiniz, endişeniz mi var? Biz er meydanında yapılacak seçimlerden hiçbir zaman kaçmayız. Er meydanı olsun yeter ki" şeklinde konuştu.

Çıkan sonuçla Meclis'te bir iradenin ortaya çıktığını kaydeden Vural, MHP olarak referanduma gitmek yerine Cumhurbaşkanı'nın veto yetkisini kullanması gerektiği görüşünde olduklarını yineledi. Bdp kongresine ilişkin soruya ise Vural, "Rezalet. Atatürk'e dil uzatmak ne demek. Sen kim oluyorsun da onun resmini kapatıyorsun. 80 yıl önce Kürtçe 'Atatürk babamızdır' diye türkü yakanların, Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yapanların ruhu incinmiştir" yanıtını verdi. - Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.