Müdür atamalarında iptal endişesi

Müdür atamalarında iptal endişesi

Türkiye genelinde yapılan okul müdürlüğü atamalarında yapılan hatalar nedeniyle toplu iptallerin olabileceği endişesi eğitim camiasında şok etkisi yarattı.

İddiaya göre müdür atamalarında bazı zincirleme hatalar yapıldı. Bunlardan en önemlisi ise müdür yetkili öğretmenlik sürelerinde olması gereken valilik onaylarına atama komisyonlarının gereken özeni göstermediği için birçok onaysız müdür yetkililik sürelerinin müdürlük olarak varsayılması.


HATALAR ZİNCİRİ ;


1. Özellikle İstanbul’da yoğun olarak şikayetlere sebep olan iddialara göre müdür yetkili öğretmenliklerde valilik onayları olmayan öğretmenler de müdür olarak atandı.


2. Disiplin cezalarında binlerce işlenmeyen ceza nedeniyle birçok atamada yanlış hesap yapıldı. Özellikle atamalarda 1-2 puanlık farkla kaybeden eğitimciler Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulundu. Ancak milli eğitim müdürlüklerinin gerekli açıklamaları net olarak yapmaması nedeniyle mahkemelerde büyük patlama olacağı düşünülüyor.
 
3. İstanbul’da 25 Mayıs 2012 17:00′de bitmesi gereken başvuru ve onaylarda hatalı başvurulara bu sürelerden sonra da düzeltme yaptırıldığı iddiaları da ortalıkta dolaşıyor. Halbuki bilgilerinde eksiklik ve yanlışlık olanların başvurularının iptal edilmesi gerekirken bu iptallerin bazı eğitimcilere uygulanıp bazılarına uygulanmadığı iddia ediliyor.


4. Bu skandalların özellikle belli sendika mensuplarının lehine sonuçlanması da eğitimciler arasında idarelere karşı güvensizlik oluşturdu.


5. Atama komisyonlarında başvuruda bulunan müdür adaylarının görevlendirilmesi haksız rekabete sebep oldu. Komisyondaki bu müdür adayları rakiplerinin puanlarını önceden görerek yarışa daha avantajlı başladı.


Bu ve benzeri skandallar zincirinin özellikle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü atama komisyonunda yoğunlaşması ise gözleri İstanbu’a çevirdi. Her atama döneminde skandallara imza atan İstanbul Milli Eğitimin bu sürecin sonunda mahkemelere nasıl hesap vereceği ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.