Mülakat Mağduru Öğretmenler 10 Bin Ek Atama Müjdesi Bekliyor

Mülakat Mağduru Öğretmenler 10 Bin Ek Atama Müjdesi Bekliyor

MEB'in 10 bin ek öğretmen ataması yapması ve mağduriyetleri gidermesi bekleniyor.

Bilindiği üzere 2017 Mayıs ayında mülakata giren öğretmen adayları 6 ay geçerli puanlarını aldılar. Fakat ikgm.meb.gov.tr adresinden alınan verilere göre mülakatlarda Bakan İsmet Yılmazın işaret ettiği +5 - 5 puanlama sistemi uygulanmadı. Aksine bir çok bölüm/branşta +45 +40 +35 gibi puanlar eklenince tüm adaylar mağduriyet yaşadılar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bakan İsmet Yılmaz'ın Nisan aylarında on bin öğretmen alacağız haberi için hala bir adım atılmadı. 

Medyadan alınan bilgilere göre kpss 2017 puanı ile yapılacak öğretmen atama planlamaları 2018 e kaldı. Ağustos ayı için verilen on bin öğretmen ataması sözü ise ortada kaldı. 

Mülakat Mağduru öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığından gelecek haber için mücadele başlattıkları yönünde sosyal medyada bir çok haber çıkmıştır. 

'Mağdur öğretmen adayları Mayıs mülakat puanlarıyla 10bin ek atama bekliyor' şeklinde bir çok mektup fax twitter facebook ile imza kampanyası düzenleyen adaylar mağduriyetlerin giderilmesi ve hak yerini bulması için seslerini duyurma yolunda bir çok aşama kaydettiler. 

Cumhurbaşkanına mektup yazan adaylar kritik tarih olan 15 Eylül de 10 bin ek atama haberini dört gözle bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.